Csak négy vb-résztvevő Menezes első keretében

Vágólapra másolva!
2010.07.26. 22:10
null
Az egyiknek sikerül, a másiknak nem: Alexandre Pato (balra) kerettag, Kaká kimaradt (Fotó: Action Images)
Hétfőn kijelölte első keretét Mano Menezes, a brazil labdarúgó-válogatott napokban kinevezett szövetségi kapitánya. Menezes csupán négy játékosnak küld meghívót azok közül, akik ott voltak a Brazília számára a negyeddöntővel véget érő dél-afrikai világbajnokságon.

Dani Alves, Ramires, Thiago Silva és Robinho maradt meg hírmondónak abból a brazil válogatottból, amely részt vett a világbajnokságon, ahonnan a tervezettnél hamarabb, a Hollandia elleni negyeddöntőt (1–2) követően kényszerült hazautazni.  

Miközben a Santos korábban a vb-keretbe hiába követelt két fiatalja, Ganso és Neymar, valamint a vb-ről sokak csalódására szintén lemaradó Alexandre Pato ezúttal lehetőséget kap, egyéb játékosok mellett kimaradtak olyan kulcsemberek, mint Kaká, Luís Fabiano és a kapus Júlio César. Nem kapott meghívót a vb-n nem szereplő, ám a válogatottbeli szereplésről korántsem lemondó Ronaldinho sem.

A brazilok augusztus 10-én az Egyesült Államok válogatottjával vívnak felkészülési mérkőzést. Menezes – aki a vb után leváltott Dunga örökét vette át – a korábbi hírekkel ellentétben légiósokat is behívott első keretébe, ám egyelőre nem beszélt arról, hogy a most kimaradó eddigi kulcsjátékosok közül kivel milyen tervei vannak.

A BRAZIL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Jefferson (Botafogo), Renan (Avaí), Victor (Gremio)
Védők: André Santos (Fenerbahce), Dani Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), David Luiz (Benfica), Henrique (Racing Santander), Réver (Atlético Mineiro), Thiago Silva (Milan)
Középpályások: Carlos Eduardo (Hoffenheim), Éderson (Lyon), Ganso (Santos), Hernanes (Sao Paulo), Jucilei (Corinthians), Lucas (Liverpool), Ramires (Benfica), Sandro (Internacional)
Csatárok: Alexandre Pato (Milan), André (Santos), Diego Tardelli (Atlético Mineiro), Neymar (Santos), Robinho (Santos)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik