Copa: két órára félbeszakadt a meccs, Chile a döntőben!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.23. 06:50
null
Charles Aránguiz (szemben) szerezte a chileiek első gólját (Fotók: AFP)
A címvédő Chile 2–0-ra legyőzte Kolumbiát az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa América elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba, amelyben a tavalyi évhez hasonlóan ismét Argentína lesz az ellenfele. A chileiek korán megalapozták a sikerüket, hiszen már 11 perc után két góllal vezettek, míg a második félidő a hatalmas vihar miatt csak kétórás késéssel kezdődhetett el.

Az eltiltott Arturo Vidalt nélkülöző chileiek számára varázslatosan indult a mérkőzés, hiszen Charles Aránguiz góljával már a 7. percben megszerezték a vezetést. A Bayer Leverkusen középpályása öt méterről, senkitől sem zavartatva lőtt a kolumbiai kapuba, miután Juan Cuadrado nagy hibát elkövetve elé fejelte a labdát (0–1).

Négy perccel később Chile megduplázta előnyét, a 100. válogatott mérkőzésén pályára lépő Alexis Sánchez lövése – és David Ospina védése – után még kijött a labda a kapufáról, a kipattanót azonban José Pedro Fuenzalida közelről bepasszolta (0–2).

A dél-amerikai kontinensbajnokságok történetében korábban egyszer sem fordult elő, hogy egy csapat ilyen korán kétgólos vezetésre tegyen szert.

A kolumbiaiak ezek után becsülettel próbálkoztak, de nem tudták bevenni Claudio Bravo kapuját. Nemcsak az első, hanem a második félidőben sem, amely a Chicagót sújtó vihar miatt csak több mint kétórás késéssel folytatódhatott, így a magyar idő szerint hajnali 2 órakor kezdődő találkozó még reggel 6-kor is zajlott.

A szünetben nagy erőkkel takarították a pályát
A szünetben nagy erőkkel takarították a pályát

A kolumbiai válogatott dolgát nem könnyítette meg, hogy Carlos Sánchez kiállítása miatt az 57. perctől emberhátrányban játszott.

A chileiek negyedszer (1979, 1987, 2015, 2016) jutottak be a Copa América döntőjébe, amelyet címvédőként várhatnak a trónkövetelő Argentínával szemben. A két csapat az idei Copán egyszer már találkozott egymással, a csoportkör első fordulójában az argentinok Lionel Messi nélkül 2–1-re nyertek.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A tavalyi fináléban Chile házigazdaként tizenegyesekkel 4–1-re megverte Argentínát, az albiceleste előtt hétfő hajnalban lehetőség nyílik az újbóli visszavágásra.

COPA AMÉRICA
ELŐDÖNTŐ
Kolumbia–Chile 0–2 (0–2)
Gólszerző:
Aránguiz (7.), Fuenzalida (11.)

A MÁSIK ÁGON
Egyesült Államok–Argentína 0–4 (0–2)
Gólszerző:
Lavezzi (3.), Messi (32.), Higuaín (50., 86.)

A 3. HELYÉRT
Június 26. (vasárnap), 2.00:
Egyesült Államok–Kolumbia (Tv: Sport1)

DÖNTŐ
Június 27. (hétfő), 2.00:
Argentína–Chile (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik