Copa: Cavanit kiállították, a házigazda legyőzte Uruguayt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.25. 06:29
null
Elszabadultak az indulatok a Chile–Uruguay találkozón (Fotó: AFP)
Elsőként a házigazda Chile jutott be a Copa América elődöntőjébe, miután a negyeddöntő magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszott mérkőzésén Mauricio Isla góljával 1–0-ra legyőzte a meccset kilenc emberrel befejező Uruguayt.

Chile nem követte el azt a hibát, amit az 1950-es világbajnokságon a házigazda Brazília, illetve a 2011-es Copa Américának otthont adó Argentína: legyőzte Uruguayt a saját rendezésű kontinensviadalon. A torna negyeddöntőjének első mérkőzése kimondottan feszült hangulatú volt, nagy küzdelemmel a pályán. Uruguay kilenc emberrel fejezte be a találkozót, a chileiek győztes gólját a jobbhátvéd, Mauricio Isla szerezte.

A 63. percben villant az első piros lap – igaz, talán nem kellett volna így történnie. A chilei Gonzalo Jara érthetetlen módon Edinson Cavani fenekét piszkálta, majd arcához kapva a földre esett. Cavani hiába reklamált, mivel volt már egy sárga lapja, mehetett zuhanyozni.



A 81. percben Isla lövése utat talált az uruguayi kapuba, néhány perccel később pedig Jorge Fucile csúszott be kőkeményen Alexis Sáncheznek, így – Cavanihoz hasonlóan – második sárgával el kellett hagynia a játékteret. A második kiállítás után kisebb csetepaté alakult ki a pályán, hosszú ideig állt a játék.


Uruguay legutóbb 2001-ben, Mexikó ellen maradt kilenc emberrel két kiállítás miatt, s 1993 óta először esett ki a negyeddöntőben. Chile viszont 1999 óta nem jutott el a legjobb négy közé. Érdekesség, hogy házigazda együttes legutóbb 2001-ben volt elődöntős a Copán: akkor Kolumbia megnyerte a tornát.

44. COPA AMÉRICA, CHILE
NEGYEDDÖNTŐ

CHILE–URUGUAY 1–0 (0–0)
Santiago de Chile, Estadio Monumental David Arellano. Vezette: Ricci (brazil)
Chile: Bravo – Isla, Medel, Jara, Mena – Vidal, M. Díaz (M. Fernández, 71.), Aránguiz – Valdivia (D. Pizarro, 85.) – Vargas (Pinilla, 71.), A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Uruguay: Muslera – M. Pereira, Giménez, Godín, Fucile – C. Sánchez (J. Rodríguez, 85.), Á. González, Arévalo, C. Rodríguez – Rolan (A. Hernández, 58.), Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: Isla (81.)
Kiállítva: Cavani (63.), Fucile (88.)

A TOVÁBBI PROGRAM
Június 26., péntek, 1.30 Bolívia–Peru (Temuco) Tv: Sport1
Június 27., szombat, 1.30 Argentína–Kolumbia
(Vina del Mar)Tv: Sport2
Június 27., szombat, 23.30 Brazília–Paraguay
(Concepción) – Tv: Sport1

ELŐDÖNTŐ
Június 30., kedd, 1.30 CHILE–MÁSODIK NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE
(Santiago de Chile) – Tv: Sport1
Július 1., szerda, 1.30 HARMADIK NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE–NEGYEDIK NEGYEDDÖNTŐ GYŐZTESE
(Concepción)Tv: Sport1

A 3. HELYÉRT
Július 4., szombat, 1.30 ELSŐ ELŐDÖNTŐ VESZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ VESZTESE
(Concepción) – Tv: Sport1
DÖNTŐ
Július 4., szombat, 22.00 ELSŐ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE
(Santiago de Chile) – Tv: Sport1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik