Copa América: Vidal beköszönt, Chile győzelemmel kezdett

Vágólapra másolva!
2015.06.12. 07:33
null
Arturo Vidal betalált, Chile győzelemmel kezdte a Copát (Fotó: Reuters)
A házigazda Chile 2–0-ra megverte Ecuadort a Copa América A-csoportjának első fordulójában, a torna nyitó mérkőzésén. A házigazdák a második félidő közepén Arturo Vidal tizenegyesből lőtt góljával szerezték meg a vezetést, míg a hajrában Eduardo Vargas volt eredményes.

Az első félidőben még csak helyzetekig jutó chilei válogatott a második játékrész közepén került előnybe, amikor Arturo Vidal lerántása után a sértett magabiztosan a léc alá emelte a labdát. A Bajnokok Ligája-döntős Juventus középpályása 1991 óta az első, összességében a tizedik chilei játékos, aki a dél-amerikai kontinenstornán gólra váltja a büntetőt (1–0).

Az ecuadoriak legnagyobb egyenlítési lehetősége Enner Valencia előtt adódott, de a West Ham United csatára fejjel csak a lécet találta el.

A hazaiak győzelmét a 84. percben – a szünetben beálló – Eduardo Vargas biztosította be, aki Alexis Sánchez labdaszerzését és passzát követően higgadtan értékesítette ziccerét (2–0).

A hosszabbításban Matías Fernández kiállíttatta magát, de Chile így is begyűjtötte a három pontot. Az ecuadori csapat a legutóbbi 17 meccséből a Copán csak egyet nyert meg.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

COPA AMÉRICA, CHILE
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Chile–Ecuador 2–0
(1–0)
Santiago de Chile. Vezette: Pitana (argentin)
CHILE: Bravo – Medel, Jara, Mena – Isla, Aránguiz (D. Pizarro, 85.), M. Díaz, Beausejour (E. Vargas, a szünetben) – Valdivia (M. Fernández, 68.), Vidal – A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
ECUADOR: A. Domínguez – Paredes, Achilier, Erazo, Ayoví – F. Martínez (Ibarra, 79.), Noboa, Lastra (Quinónez, 68.), Montero – E. Valencia, Bolanos. Szövetségi kapitány: Gustavo Quinteros
Gólszerző: Vidal (67. – 11-esből), E. Vargas (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik