Copa América: Neymar és Messi megosztva a torna legjobbjai

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 21:30
null
Neymar (balra) és Lionel Messi megosztva lettek az idei Copa legjobbjai (Montázs: AFP)
Már a döntő előtt megválasztották a Brazíliában zajló labdarúgó Copa América legjobb játékosát, a fináléba jutó két csapat emblematikus futballistáját, az argentin Lionel Messit és a brazil Neymart – számolt be róla az MTI.

 

A dél-amerikai sportági konföderáció (CONMEBOL) szakértői bizottsága azzal indokolta a szombati döntést, hogy a torna minden eddigi mérkőzésén mindketten bizonyságot adtak kiváló képességeikről, mind technikai, mind pedig taktikai értelemben, valamint a labdás és a labda nélküli mozgás tekintetében.

„Emiatt lehetetlen csak egyetlen legjobb játékost választani, így ezen a tornán ketten érdemelték ki ezt az elismerést” – írta közleményében a bizottság.


A hatszoros aranylabdás Messi négy gólt szerzett és ötöt készített elő az idei Copán, míg Neymar kétszer volt eredményes, és három gólpasszt adott.

A döntőt Rio de Janeiróban, helyi idő szerint szombaton 21 órától, közép-európai idő szerint vasárnap éjjel 2-től rendezik meg. Messi az első nagy nemzetközi trófeáját nyerheti az argentin felnőttválogatottal, míg Neymar és a brazilok hazai környezetben védenék meg címüket.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
DÖNTŐ (RIO DE JANEIRO)
Vasárnap, 2.00:
Brazília–Argentína (Tv: Arena4) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik