Copa América: „Most táncoljál!” – Messi ordibált a kolumbiainak a tizenegyespárbaj közben

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 13:09
null
Úgy tűnik, Lionel Messi és Yerry Mina nem között életre szóló barátságot Barcelonában (Fotó: AFP)
Lionel Messi nem felejt. „Gyerünk, most táncoljál!” – ordította korábbi barcelonai csapattársának, Yerry Minának, miután a kolumbiai középhátvéd elhibázta a maga kísérletét az Argentína elleni tizenegyespárbaj során a Copa América elődöntőjében.

Mint arról beszámoltunk, az argentin labdarúgó-válogatott az 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 3–2-re legyőzte Kolumbiát a dél-amerikai kontinensbajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a magyar idő szerint vasárnap hajnali fináléba, amelyben a házigazda és címvédő Brazília vár rá.

A szétlövés során a feszültség szinte tapintható volt a pályán, ráadásul a zárt kapus rendezés miatt néhány esetben a játékosok szavai is hallhatók voltak egymás felé – így például Emiliano Martínezé, az argentinok kapusáé is, aki azt kiabálta Yerry Minának, a kolumbiaiak harmadik rugójának a kísérlete előtt, hogy „rémültnek látszol, úgy tűnik, félsz”. Majd hárította a középhátvéd lövését.

És Lionel Messi még csak ezután következett... A jelenleg szabadon igazolható argentin sztár hosszú másodperceken keresztül, magát többször is megismételve azzal hergelte Minát – aki Barcelonában 2018 tavaszán fél évig a csapattársa volt –, hogy azt kiabálta felé, „gyerünk, most táncoljál, most táncoljál!” (Spanyolul: Baila ahora!)

A történet nem előzmény nélküli: Mina az Uruguay elleni negyeddöntő tizenegyespárbajában értékesített kísérlete után látványos táncot lejtett. Ezzel abban az esetben nem lett volna akkora probléma, ha gólja közvetlenül továbbjutást ér, de ő csak a harmadik rúgó volt a sorban, a párbaj még folytatódott, így viszont a túlzott ünneplés tiszteletlenséget, kivagyiságot sugallt.

Messi a meccs után a három tizenegyest kivédő Martínezt méltatta: „Itt van nálunk Emi, aki egy fenomén. Bíztunk benne. Elértük a célunkat, hogy maximális meccsszámot játszhassunk, ott vagyunk a döntőben. Izgatottabbak vagyunk, mint valaha” – idézte a Goal a hatszoros aranylabdást.

A TELJES TIZENEGYESPÁRBAJ

ÍGY ÉLTE MEG MESSI A SZÉTLÖVÉST

A Copa América döntőjét vasárnap hajnali 2 órától rendezik a riói Maracana Stadionban.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
ELŐDÖNTŐ

Argentína–Kolumbia 1–1 (Lautaro Martínez 7., ill. Luis Díaz 61.) – 11-esekkel: 3–2

A másik elődöntőben
Brazília–Peru 1–0 (Lucas Paquetá 35.)

DÖNTŐ
Július 10., Rio de Janeiro (Maracaná Stadion)
vasárnap, 2.00: Brazília–Argentína

Amikor még Messi és Mina közös célokért küzdöttek… (Fotó: AFP)
Amikor még Messi és Mina közös célokért küzdöttek… (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik