Copa: Mexikó búcsúzott, a gálázó Chile csoportelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.20. 00:53
null
Arturo Vidal (feltett kezekkel) ezúttal sem féltette magát (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Copa América A-csoportjának harmadik fordulójában Ecuador megtréfálta Mexikót, és 2–1-es sikerével kiejtette az „El Trit”, az azonban még nem biztos, hogy az ecuadoriak továbbjutottak. A kvartettet Chile nyerte meg, miután 5–0-ra legyőzte a csoportmásodikként továbbjutó Bolíviát.

 

MEXIKÓ–ECUADOR 1–2

Az ecuadoriak kezdték jobban a találkozót, és az első 15 percet követően csupán a szerencsének köszönhették a zöld-fehér-pirosak, hogy nem kerültek hátrányba.

De ami késik… A végig lelkesebben futballozó Ecuador a 26. percben magához ragadta a vezetést. Enner Valencia robbant ki középen, majd csavart a kapu irányába, a West Ham United csatárának lövése megpattant egy védőn, de pont így lett jó a labda Miler Bolanosnak, aki egy lépésre a kaputól megzörgette a hálót (0–1).

A hazája bajnokságában, az Emelecben futballozó támadó az első ecuadori 1999 óta, aki két egymást követő Copa América-meccsen eredményes tudott lenni.

A fordulás után sem tudtak felpörögni a mexikóiak, Ecuador pedig könyörtelenül büntetett. Az első gólt szerző Bolanos indította Enner Valenciát, aki egy tökéletes labdakezelést követően higgadtan kilőtte a jobb alsót (0–2).

Végül csak összejött a szépítés – Raúl Jiménez emelt a kapu közepébe higgadtan büntetőből (1–2) –, ráadásul a végén nyomott Mexikó, ám Ecuador így is megnyerte a meccset.

Bár már utolsó találkozójukat is lejátszották a csapatok, az egyetlen ami jelenleg biztos, hogy Mexikó kiesett. Ecuador a csoportban a harmadik helynél előrébb nem végezhet, azonban a két legjobb harmadik is továbblép. Így bár az ecuadoriaknak maradt esélyük a negyeddöntőre, nem a saját kezükben van sorsuk.

CHILE–BOLÍVIA 5–0

Chile a csoportgyőzelemért, ezzel együtt azért küzdött, hogy a negyeddöntőben is a fővárosban, Santiagóban játszhasson. Célját végül is könnyen elérte a házigazda, ellenfele nem tanúsított nagy ellenállást. A chileieknél kezdőként lépett pályára a néhány napja ittasan a Ferrariját összetörő Arturo Vidal, aki egy félidőt kapott Jorge Sampaolitól.

Az argentin szakember a 70. percben becserélte David Pizarrót, aki 16 évvel, 4 hónappal és 2 nappal az első Copa América-mérkőzése után lépett pályára, ezzel egy nappal megdöntötte az eddigi csúcsot, amelyet honfitársa, Elias Figueroa tartott.

Sima veresége ellenére Bolívia csoportmásodikként továbbjutott.

COPA AMÉRICA 2015
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MEXIKÓ–ECUADOR 1–2 (0–1)

Rancagua, Estadio El Teniente. V: Argote (venezuelai)
MEXIKÓ: Jo. Corona – Flores, Valenzuela, Ayala, J. Dominguez, Velarde (Aquino, a szünetben) – C. Medina, Güemez (Fabin, 52.), Je. Corona (E. Herrera, 62.) – R. Jiménez, Vuoso. Szövetségi kapitány: Miguel Herrera
ECUADOR: A. Domínguez – Paredes, Mina, Achilier, Ayoví – Noboa, Lastra – Ibarra (Cazárres, 78.), Bolanos, Montero – E. Valencia. Szövetségi kapitány: Gustavo Quinteros
G: R. Jiménez (64. – 11-esből), ill. Bolanos (26.), E. Valencia (57.)

CHILE–BOLÍVIA 5–0 (2–0)
Santiago. V:
Cunha (uruguayi)
CHILE: Bravo – Isla, Medel, Jara (D. Pizarro, 70.), Beausejour – Aránguiz, M. Díaz, Vidal (M. Fernández, a szünetben) – Valdivia – E. Vargas, A. Sánchez (A. Henríquez, a szünetben). Szövetségi kapitány: Jorga Sampaoli
BOLÍVIA: Quinónez – E. Rodríguez (Bejarano, a szünetben), Raldes, Coimbra, L. Morales – Pedriel, Chumacero, Veizaga (Miranda, a szünetben), Smedberg-Dalence – P. Escobar (Lizio, 61.) – M. Moreno. Szövetségi kapitány: Mauricio Soria
G: Aránguiz (3., 66.), A. Sánchez (37.), Medel (79.), Raldes (86. – öngól)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1.Chile
321

10–3+77
2.
Bolívia
3
1
1
1
3–7–44
3. Ecuador 3
1

2
4–6 –2
3
4. Mexikó
3
2
1
4–5 –1 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik