Copa América: Messi pompás szabadrúgásgólja csak egy pontot ért Argentínának – videó

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.15. 01:07
null
Lionel Messinek ez volt az 57. gólja szabadrúgásból profi karrierje során (Fotó: AFP)
Lionel Messi szabadrúgásgóljára Arturo Vidal kihagyott tizenegyese után Eduardo Vargas fejjel válaszolt, így az argentin és a chilei labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlenre végzett egymással a dél-amerikai kontinensbajnokság, a Brazíliában zajló Copa América B-csoportjának nyitányán.

Az argentin válogatott összeállítása: Emiliano Martínez – Montiel (N. Molina, 86.), Lucas Martínez, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes (Di María, 68.), Lo Celso (Palacios, 68.) – Messi, Lautaro Martínez (Agüero, 81.), Nicolás González (J. Correa, 81.)

Az argentinok 28 mérkőzésen sosem kaptak még ki Chilétől a Copa Américák történetében (21 győzelem és 7 döntetlen a mérlegük), igaz, tizenegyespárbajban a 2015-ös és a 2016-os döntőt is elveszítették velük szemben. Legutóbb másfél héttel ezelőtt világbajnoki selejtezőn csapott össze a két együttes, akkor az argentínai Santiago del Esteróban 1–1-es döntetlenre végeztek egymással a felek.

Ahhoz a találkozóhoz hasonlóan Lionel Messi góljával ezúttal is Argentína szerezte meg a vezetést, de a Barcelona sztárja ezúttal nem büntetőből, hanem szabadrúgásból talált be jó barátja és korábbi csapattársa, Claudio Bravo kapujába. Messinek öt év után ez volt az első gólja szabadrúgásból az argentin válogatottban, és a Nigéria elleni 2018-as vb-csoportmeccs óta az első találata, amelyet nem tizenegyesből lőtt. Összességében pedig a tizedik gólját jegyezte a Copákon.

A chileiek a szünet után egyenlítettek: Arturo Vidal büntetőjénél az Aston Villa kapusa, Emiliano Martínez bravúrral a lécre tolta a labdát, de a kipattanót Eduardo Vargas a kapuba fejelte. A 2015-ös és a 2016-os Copa gólkirályánál ebben az évszázadban csak a perui Paolo Guerrero talált be többször a dél-amerikai kontinensbajnokságok történetében – ő 14-szer, Vargas pedig 13-szor.

Messiék a hajrában nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzéséért, a stuttgarti Nicolás Gonzáleznek volt is egy nagy helyzete, ám öt méterről fölé fejelt, így megint ikszeltek egymással a felek.

Az argentinok Uruguayjal, Chile pedig Bolíviával vívja majd a következő meccsét a Copán.

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Argentína–Chile 1–1
(Messi 32., ill. E. Vargas 57.)

Paraguay–Bolívia 3–1 (Kaku 62., Romero 65., 80., ill. Saavedra 10.)

A tornát 2020 nyarán rendezték volna meg, méghozzá Argentína és Kolumbia kilenc városában, csakhogy a koronavírus-világjárvány miatt, az Európa-bajnoksághoz hasonlóan, elhalasztották egy évvel. 2021 tavaszán a helyszín is megváltozott: Kolumbia a kormányellenes tüntetések, Argentína a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt veszítette el a rendezési jogot. A beugró rendező végül a járvány által nem kevésbé sújtott Brazília lett: Rio de Janeiro, Brazíliaváros, Cuiabá és Goiania öt stadionjában adnak otthont az eseménynek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik