Copa América: megvan Uruguay első győzelme, Bolívia kiesett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.25. 07:06
null
Edinson Cavaniék továbbjutottak, és még másodikak is lehetnek az A-csoportban (Fotó: AFP)
Uruguay az Argentínától elszenvedett veresége és a Chille elleni döntetlenje után a harmadik csoportmérkőzésén legyőzte Bolíviát, így eldőlt, melyik négy csapat jut tovább a Copa América A-csoportjából. A pont nélküli bolíviaiakon kívül mindenki készülhet a negyeddöntőre.

URUGUAY–BOLÍVIA 2–0

Az idei Copa América kiírásának sajátosságai miatt Uruguaynak nem kellett aggódnia azután, hogy az első két meccsén csak egy pontot szerzett, hiszen a Bolívia elleni győzelem azonnali továbbjutással kecsegtetett. Az első félidőben azonban sokáig hiába támadott Uruguay, nem szerzett gólt egészen addig, amíg egy szélről belőtt labdát Jairo Quinteros és Carlos Lampe be nem ügyetlenkedett a saját kapujába.

Lampe ezután bravúrok sorozatával tartotta meg a pontszerzés reményét Bolíviának, de 11 perccel a vége előtt Facundo Torres beadásából Edinson Cavani biztossá tette Uruguay győzelmét. A végén Maxi Gómez még kihagyta a kihagyhatatlant, de ez ezúttal belefért.

A korábbi ferencvárosi Fernando Gorriaránt nem nevezték a 23-as meccskeretbe az uruguayiak, akik Paraguay ellen a csoport második helyéért játszanak majd.

Uruguay góljai

Maxi Gómez kihagyott helyzete

PARAGUAY–CHILE 2–0

A Newcastle Unitednél légióskodó Miguel Almirón góllal és gólpasszal segítette Paraguayt a Chile elleni könnyed győzelemhez. A chileiek első hat mérkőzésüket megúszták vereség nélkül az uruguayi Martín Lasarte szövetségi kapitányi kinevezése óta, de ezúttal nem sok esélyük volt. A 33. percben Almirón szöglete után Braian Samudio fejelt Claudio Bravo kapujába, a második félidőben pedig Gary Medel szabálytalansága után Almirón büntetőjével alakult ki a végeredmény.

A 2015-ös és 2016-os Copa-győztes chileiek a mérkőzésen egyszer találták el a kaput, a paraguayiak egyedül Antonio Bareiro sérülését sajnálhatják.

Az A-csoport küzdelmei hétfőn Bolívia–Argentína és Uruguay–Paraguay mérkőzéssel zárulnak.

Paraguay első gólja

Paraguay második gólja

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ, A-CSOPORT

Uruguay–Bolívia 2–0 (Quinteros 40. – öngól, Cavani 79.)
Paraguay–Chile 2–0 (Samudio 33., Almirón 58.)

Az A-csoport állása: 1. Argentína 7 pont (3 meccs), 2. Paraguay 6 (3), 3. Chile 5 pont (4), 4. Uruguay 4 (3), 5. Bolívia 0 pont (3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik