Copa América: már 140 koronavírusos esetet regisztráltak

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 10:42
null
A legutóbbi adatokhoz képest csökkent a pozitív esetek száma (Fotó: AFP)
Már 140 koronavírusos esetet regisztráltak a Brazíliában zajló labdarúgó Copa America résztvevőinek és közreműködőinek körében.

 

A dél-amerikai kontinentális szövetség (CONMEBOL) friss közleménye alapján a tornán eddig 15 235 tesztet végeztek el, és a fertőzöttek száma 0,9 százalék. Kiemelték: az előző adatokhoz képest alacsonyabb lett az arány – csütörtökön 66 pozitív esetről adtak tájékoztatást –, ami egyértelmű bizonyítéka a megelőző intézkedések betartásának, és annak, hogy az egészségügyi protokoll jól működik az eseményen.

Vasárnap a chilei szövetségnek azért kellett a járvánnyal kapcsolatos közleményt kiadnia, mert néhány játékosa megsértette a buborékszabályt. A szállodába egy külsős fodrászt rendeltek, akinek hiába volt negatív PCR-tesztje, nem lett volna szabad kapcsolatba kerülnie a labdarúgókkal. A chilei szövetség nem közölte, hogy hány játékosról van szó és neveket sem jelentett be, csupán azt, hogy a vétkeseket pénzbírsággal sújtja.

Pénteken a brazil kormány közölte, hogy a négy rendező városnak (Rio de Janeiro, Brazíliaváros, Cuiaba, Goiania), valamint a mezőnyben lévő tíz csapat felének (Venezuela, Bolívia, Kolumbia, Peru, Chile) voltak már pozitív esetei.

Brazília beugróként az utolsó pillanatban vállalta a rendezést, annak ellenére, hogy a koronavírustól egyik leginkább sújtott ország a világon, a pandémiához köthető halálesetek száma már meghaladta az 500 ezret.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik