Copa América: James sérült, kihagyja a tornát

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 22:16
null
James Rodríguez kihagyja a Copa Américát (Fotó: AFP)
James Rodríguez sérülés miatt nem állhat a kolumbiai labdarúgó-válogatott rendelkezésére a júniusi világbajnoki selejtezőkön, valamint azt követően a Copa Américán.

 

A kolumbiai szövetség pénteken közölte: a középpályás az elmúlt napokban orvosi vizsgálatokon esett át, amelyek megállapították, hogy nincs olyan fizikai állapotban, hogy az elkövetkezendő hetekben az együttes segítségére legyen. A szövetség nem adott tájékoztatást arról, hogy pontosan milyen baja van az Everton 29 éves légiósának, aki a klubszezonban többször bajlódott vádliproblémákkal.

James Rodríguez így nem állhat Reinaldo Rueda szövetségi kapitány rendelkezésére június 3-án a Peru, majd négy nappal később az Argentína elleni vb-selejtezőn, illetve nem léphet pályára a kontinensbajnokságon sem. Utóbbin az argentinokkal együtt társházigazdák lettek volna a kolumbiaiak, de az országban tapasztalható feszült belpolitikai helyzet miatt megfosztották őket a rendezéstől.

A június 13-án kezdődő és július 10-ig tartó tízcsapatos viadalon eredetileg 15 mérkőzést rendeztek volna Kolumbiában, egyebek mellett a döntőt is. Egyelőre még nem született döntés arról, ki ugrik be Kolumbia helyére, a dél-amerikai szövetség korábbi közlése szerint tárgyalásban állnak Chilével, de az sem elképzelhetetlen, hogy Argentína egyedül fogja megrendezni a tornát.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik