Copa América: „Ez a meccs be fog vonulni a történelembe” – Messi a brazilverésről

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 09:14
null
Messi és Neymar a lefújást követően (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Argentína 1–0-ra legyőzte a házigazda Brazíliát a labdarúgó Copa América fináléjában. Lionel Messi boldogan értékelt a találkozót követően.

Argentína 28 év után nyerte meg újra a Copa Américát, Lionel Messi pedig első trófeáját szerezte meg a felnőttválogatottal. A hatszoros aranylabdás klasszis korábban három kontinenstorna döntője (2007, 2015, 2016) mellett egy világbajnoki fináléban (2014) szerepelt hazája színeiben.

„Őrületes, megmagyarázhatatlan boldogság, amit érzek. Meg kellett szabadulnom attól a tüskétől, hogy a válogatottal is nyerjek valamit, hosszú éveken át közel voltam ehhez, tudtam, hogy egyszer meg fog történni. Hálás vagyok Istennek, hogy megadta nekem ezt a pillanatot” – idézi Messit az argentin Olé.

„Nagyon bíztam ebben a csapatban, amely már a legutóbbi Copa Américán is jó volt, de azóta még erősebb lett. Kiváló emberekből áll a gárda, akik mindig előre tekintettek, soha nem panaszkodtak semmire, akkor sem, amikor napokig voltunk bezárva és nem láthattuk a családunkat, azonban a cél mindenki előtt világos volt. Most nagyon boldogok vagyunk, ez a meccs be fog vonulni a történelembe, hiszen Brazíliát saját pályáján vertük meg a döntőben” – folytatta az argentin klasszis.

Lionel Messi felesége, Antonella Roccuzzo Instagramon is üzent a férjének.

„Amiről álmodtál, végre megkaptad, ahogy megérdemelted. Alig várom, hogy lássalak, és együtt ünnepelhessünk” – írta Messi felesége.

Messit már a finálé előtt a torna legjobbjának választották, Neymarral együtt. A lefújást követően hosszasan ölelte egymást a két játékos.

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya Argentínát dicsérte, majd kiemelte, hogy van olyan célkitűzés, amit teljesíteni tudtak a tornán.

„Természetesen szomorúak vagyunk, de jár az elismerés Argentínának. Belerakták a munkát, egyénileg kiválóak voltak, a stratégiájuk is működött és eredményesen küzdöttek, így sikerült győzniük” – értékelt a találkozót követően Tite a helyi szövetség honlapján.

A házigazda keretét alkotó 24 futballistából 23 pályára lépett a tornán, ezzel pedig teljesítette az egyik célját a szakvezető.

„Az összes behívott játékos bevetése fontos tényező volt, ezt tűztük ki célul a kezdetektől fogva. Igen, szerettük volna megnyerni a trófeát, de azt is szerettük volna, hogy minden labdarúgónak lehetőséget adjunk.”

COPA AMÉRICA, BRAZÍLIA
Döntő, Rio de Janeiro
Brazília–Argentína 0–1 (0–0)
Rio de Janeiro,
Maracana Stadion,7800 néző. V:Ostojich (uruguayi)
Brazília:
Ederson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Lodi (Emerson Royal, 76.) – Casemiro, Fred (Firmino, a szünetben) – Richarlison, Paquetá (Gabriel Barbosa, 76.), Everton (Vinícius Júnior, 63.) – Neymar.Szövetségi kapitány:Tite
Argentína:
E. Martínez – Montiel, Romero (Pezzella, 79.), Otamendi, M. Acuna – De Paul, Paredes (G. Rodríguez, 64.), Lo Celso (Tagliafico, 63.) – Messi, Lautaro Martínez (N. González, 79.), Di María (Palacios, 79.).Szövetségi kapitány:Leonel Scaloni
Gólszerző:Di María (22.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik