CIES: Maguire megelőzte Messit is, Dibusz és Gulácsi a legjobb magyarok

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.21. 17:57
null
Harry Maguire (jobbra) az MU legutóbbi, Leeds elleni bajnoki meccsét is végigjátszotta, az őszi szezonban 19 találkozón kezdett klubjában, és egyszer sem cserélték le (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb statisztikájában arról számolt be, hogy a 2020-as naptári évben, december 17-i zárással a Manchester United angol válogatott védője, Harry Maguire töltötte a legtöbb időt a pályán a hivatásos labdarúgók közül.

 

A CIES kimutatása szerint a Manchester United válogatott védője, Harry Maguire 53 tétmérkőzésen 4745 percet töltött a pályán 2020-ban. Ezzel nemcsak a mezőnyjátékosokat, hanem a legtöbbet foglalkoztatott kapusokat is megelőzte (a kapusoknál a hazájában futballozó brazil Marcelo Lomba végzett az élen 4740 perccel és az őt követő másik két brazil kapus is 4600 perc fölött zárt). A CIES listáján 100 mezőnyjátékos és 100 kapus szerepel.

A mezőnyjátékosok között a 2. a listán a Manchester City portugál védője, a szeptemberben a Benficától szerződtetett Rúben Dias (4344 perc), a 3. pedig Lionel Messi (Barcelona, 4293 perc). Érdekesség, hogy a meccsek számában a dán válogatott Chrisitan Eriksen végzett az élen 54 találkozóval, viszont a játékperceket tekintve az első ezerbe sem került be az olasz Inter futballistája, mert átlagosan csak egy félidőt töltött a pályán.

A két legjobb magyar a listán Dibusz Dénes, a Ferencváros és Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, mindketten 3870 percet játszottak. Az NB I-ből a mezőnyjátékosok közül egyedüliként a Ferencváros szlovén válogatott védője, Miha Blazic szerepel a százas listán (3754 perccel, az 59. helyen).

A teljes listákat itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik