Edu Expósito (szemben) egyetlen gólt sem szerzett még ebben a spanyol bajnoki idényben, de így is messze az Eibar legértékesebb játékosa (Fotó: AFP, archív)

 

Az elemzés nem részletezi, hogy a futballisták értékét pontosan milyen „tudományos mutatók” alapján határozták meg, de a kutatás szerint például az FC Barcelonának Frenkie de Jong, a Manchester Citynek Phil Foden, a Real Madridnak Vinícius Júnior, a Bayern Münchennek Alphonso Davies, míg a Manchester Unitednek Marcus Rashford a legértékesebb játékosa. Az nem meglepetés, hogy a Borussia Dortmundnak Erling Haaland, a Paris Saint-Germainnek pedig Kylian Mbappé.

Rashford és Haaland értékét egyaránt 150 és 200 millió euró közé becsüli a tanulmány, Joao Félixét, Fodenét, Mbappéét és Bukayo Sakáét 120-150 millióra, majd utánuk következnek a 90 és 120 millió euró között értékelt játékosok, mint Timo Werner, De Jong, Davies, Lautaro Martínez vagy éppen Matthijs de Ligt.

A KLUBONKÉNTI HÚSZ LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOS

 

Ha a százalékok szerint rangsorolunk, akkor a spanyol élvonalbeli Eibar középpályása, Edu Expósito áll az élen, az ő értéke ugyanis a baszk klub keretének több mint 39 százalékát teszi ki. Ezen a listán Dwight McNeil (Burnley, 35.3%) a második és Ozan Kabak (Schalke 04, 32.3%) a harmadik, igaz, utóbbi labdarúgó január óta a Liverpoolnál szerepel kölcsönben. Mbappé (22.3%) és Haaland (21.5) saját klubjuk keretértékének több mint egyötödét teszik ki.

A SAJÁT KLUBJUK KERETÉHEZ VISZONYÍTOTT LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSOK

 

A teljes listákat ide kattintva tekintheti meg!