Chile: Vidal megharagudott, átkeresztelték a róla elnevezett stadiont

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.04. 10:15
null
Vidal megharagudott, átkeresztelték a róla elnevezett stadiont (Fotó: AFP)
Már nem a válogatott Arturo Vidal nevét viseli az a labdarúgó-stadion Santiago de Chilében, amelyet öt évvel ezelőtt róla neveztek el. Az Inter középpályása azt mondja, ő kérte a változtatást, a kerület polgármestere, Cristobal Labra ezzel szemben azt állítja, ez az önkormányzat döntése volt.

 

A Juventus, az FC Barcelona és a Bayern München korábbi, az Internazionale jelenlegi középpályása, Arturo Vidal tette le 2012-ben a szülőhelyén, San Joaquín kerületben található létesítmény alapkövét, majd 2016-ban részt vett a felavatásán. Elmondása szerint nem kért semmit azért, hogy az ő nevét viselje a 3000 fős befogadóképességű stadion, viszont van egy utánpótlás-nevelő klubja, amelynek fiataljai soha nem játszhattak az arénában, ezért megharagudott az illetékesekre, és ő kérte, hogy nevezzék át a stadiont – figyelt fel a hírre az MTI.

„A futballiskolánkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy fejlődjön a chilei labdarúgás, ennek ellenére soha nem kapunk segítséget a stadion vezetőségétől, ezért megharagudtam. Igazságtalannak érzem, hiszen kölcsönadtam a nevemet anélkül, hogy bármilyen ellenszolgáltatást kértem volna érte. Az illetékeseknek lehetőséget kellett volna adniuk a San Joaquín-i gyerekeknek a sportolásra” – idézte Vidalt a Reuters.

Ezzel szemben Cristobal Labra, San Joaquín polgármestere azt nyilatkozta, ők döntöttek a névváltoztatásról, mert félreértés volt, hogy Vidal segített finanszírozni a munkálatokat (...), ugyanis az arénát helyi forrásokból építették.

„A létesítmény önkormányzati pénzből épült, ezért döntöttünk úgy, hogy a folytatásban a San Joaquín Városi Stadion nevet viseli” – mondta Cristobal Labra a Redgol elnevezésű chilei lapnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik