Chile: Martin Lasarte lett a válogatott kapitánya

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 17:28
null
Martin Lasarte lett a chilei válogatott kapitánya (Fotó: AFP)
Martin Lasartét nevezte ki szövetségi kapitánynak a Chilei Labdarúgó-szövetség, szerződése a 2022-es világbajnokság selejtezős időszakára vonatkozik – írja az MTI.

 

A szervezet hozzátette: az 59 éves uruguayi szakember megbízatása automatikusan meghosszabbodik, amennyiben a chilei válogatott kivívja a részvételi jogot az év végén Katarban esedékes tornára.

A dél-amerikai térség selejtezősorozata tavaly októberben kezdődött, és 2022 márciusáig tart. A részt vevő tíz válogatott közül a legjobb négy automatikusan kijut a vb-re, míg az ötödik helyezett interkontinentális pótselejtezőt játszhat.

A chilei válogatott eddig négy mérkőzésén négy pontot szerzett, amivel a hatodik helyen áll. Az együttes éléről egy hónappal ezelőtt távozott a kolumbiai Reinaldo Rueda, akinek felbontották a szerződését, majd nem sokkal azt követően kinevezték a selejtezőben hetedik helyen álló kolumbiai válogatott élére.

Lasarte március 25-én a Paraguay elleni, hazai mérkőzésen mutatkozhat be a chilei kispadon, öt nappal később pedig Ecuadorban vendégeskedik a csapata.

Lasarte edzőként dél-amerikai kluboknál dolgozott, illetve irányította a spanyol Real Sociedad és az egyiptomi al-Ahli szakmai munkáját is. Uruguayban öt, Chilében három trófeát gyűjtött be csapataival, Egyiptomban bajnok lett, míg a Real Sociedad 2010-ben az ő irányításával jutott fel az élvonalba a másodosztály bajnokaként.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik