Fotó: lacuarta.com

A szurkolók ezt követően intéztek felszólítást az élvonalbeli labdarúgókhoz. A Coquimbo Unido és az Audax Italiano összecsapása 17 perc után szakadt félbe, a beszámolók és a videók tanúsága szerint a pályára rohanó tüntetők „Az utcák vérben, a stadionok futball nélkül” feliratú molinót feszítették ki. 

A játékosokat időben leterelték a pályáról, a tévékamerák és a VAR-rendszer azonban nem úszta meg sértetlenül a történteket.

Fotó: lacuarta.com

A dél-amerikai országban októberben kezdődtek a spontán zavargások a növekvő árak, a privatizációs visszaélések és a növekvő vagyoni különbségek miatt. A rendőrség erőszakosan lépett fel, ami miatt a tiltakozás még nagyobb méreteket öltött – összegezte a történéseket korábban az Euronews.

A tiltakozások hatására a chilei elnök még októberben leváltotta belügyminiszterét, és belement abba, hogy áprilisban népszavazást rendezzenek az alkotmány módosításáról. Január elején azonban újra fellángoltak a demonstrációk, az év eleji egyetemi vizsgákat zavarták meg a tiltakozók. 

A hétvégi fordulóban a Curicó Unido és az Club Universidad de Chile összecsapását is félbe kellett szakítani. Az akcióknak volt közvetlen előzménye is: a drukkerek azután szólították fel az élvonalbeli csapatokat és azok játékosait, tagadják meg a játékot, hogy a hét elején egy Colo-Colo-drukker, Jorge Mora életét vesztette – írja a lacuarta.com.