„Semmit sem csináltam – idézi a La Cuarta nevű chilei lap az őrizetbe vett Erasmo Vidalt. – Ez teljesen egyértelmű azok után, hogy végül szabadon engedtek. Csak megittam egy sört a haverokkal. Teljesen nyugodt voltam.”

A La Victoria városában történt eset alatt Arturo Vidalt bemutatták a Bayern Münchennél, a Juventust elhagyó középpályás négy évre írt alá. Az ünnepélyes ceremóniát az édesapja a rendőrőrsön követte figyelemmel.

Bár Erasmo Vidal szerint csak egy sör békés elfogyasztásáról volt szó, Christian Poblete, La Victoria polgármestere másról számolt be.

„Erasmo Vidal úrnál két kést és drogot találtak. Csak azért engedték ki, mert bebizonyosodott, hogy a kábítószert saját használatra tartotta magánál. A két késről pedig azt mondta, hogy barbecue-partira hívták, azért voltak nála.”

Arturo Vidal kedden elégedetten mosolygott a Bayern mezében, néhány hete pedig Copa Américát nyert a chilei válogatottal, idén nyáron azonban neki is meggyűlt a baja a törvénnyel, miután – a Copa idején – ittasan balesetet okozott.