Chapecoense: az amputált lábú kapusra is számítanak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.05. 20:39
null
Ha nem is játékosként, de Jakson Follmann (középen) maradhat a Chapecoense kötelékében
Mintegy húsz új játékos megszerzésével építi újra csapatát a brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Chapecoense, amely keretének nagy részét elveszítette a tavaly novemberi repülőgép-szerencsétlenségben.

 

 

Nagyjából húsz új játékos csatlakozhat a Chapecoenséhez, de egyik sem kapja meg a túlélő játékosok mezszámát.

„Ebben a szezonban egyik játékos sem viseli azokat a mezeket, amelyekben Jakson Follmann, Neto és Alan Ruschel játszott” – nyilatkozta Rui Costa, a klub sportigazgatója.

A két védő, Neto és Ruschel reményei szerint még visszatérhet a pályára, a kapus Follmann-nak azonban amputálni kellett egyik lábát. Ennek ellenére a balesetet túlélő mindhárom játékosra számítanak a klubnál.

„Abban reménykedünk, hogy Neto és Alan viselheti még a Chape mezét, de Follmannra is mindenképp számítunk a klubnál valamilyen minőségben” – erősítette meg Rui Costa.

A következő idényre elsősorban kölcsönvett játékosokkal tölti fel keretét a Chapecoense, amelynek riválisai partnerek ebben.

„Először kilencven játékost néztünk ki, akikből aztán maradt ötven, majd egy harmincnyolc fős lista. Megvan a keretünk ahhoz, hogy elkezdjük a felkészülést, az idénynek nagyjából 25-27 játékossal vágunk majd neki” – tette hozzá a sportigazgató.

Az állami bajnokságban január 26-án játssza első mérkőzését a Chape, ellenfele a Joinville lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik