Tragédia: az Atl. Mineiro nem lép pályára az utolsó fordulóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.01. 16:30
Daniel Nepomuceno, a brazil Atlético Mineiro elnöke jelezte, a csapat nem lép pályára a bajnokság utolsó fordulójában a Chapecoense ellen.

Mint ismert, hétfőről keddre virradó éjjel lezuhant a Chapecoensét szállító repülőgép Kolumbiában. A 71 halálos áldozatot követelő tragédiában a brazil élvonalbeli együttes 19 játékosa vesztette életét, további három pedig súlyosan megsérült.

Ahogy arról beszámoltunk, Ivan Tozzo, a Chapecoense alelnöke a szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, Marco Polo Del Nero, a brazil szövetség elnöke arra kérte, mindenképp játsszák le az utolsó bajnokit, hogy méltóan búcsúztathassák el az áldozatokat. Az alelnök hozzátette, hogy nincs tizenegy játékosuk.

Daniel Nepomuceno, az Atlético Mineiro elnöke viszont csütörtökön bejelentette, csapata nem lép pályára a szóban forgó összecsapáson.

„Tájékoztatnék mindenkit, hogy az Atlético Mineiro nem játszik a Chapecoense ellen, el sem utazik a mérkőzésre. Hiszünk a sport szellemiségében, és tiszteletben tartjuk ellenfelünk fájdalmát és gyászát, nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy játékra gondoljunk. A döntésem közöltem Del Nero elnökkel, aki megértette. Nem lépünk pályára, elveszítünk három pontot, de ez semmin sem változtat, ez a legkevesebb, amit tehetünk az áldozatok családtagjaiért, a gyászolókért, a városért, sőt az egész országért, amely jelen pillanatban is szenved a történtek miatt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik