Bulgária: két élvonalbeli klub is Kassai távozását követeli

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.25. 13:20
null
Éles kritikát fogalmaztak meg Kassai Viktor munkásságáról (Fotó: Getty Images)
Hivatalos közleményben kelt ki a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságát irányító Kassai Viktor ténykedése ellen a bolgár élvonalban (efBet Liga) szereplő Botev Plovdiv vezetősége. 

 

A pontvadászat tizedik helyén tanyázó klub a jelenlegi idény során hét elvett gólt kér számon a bolgár játékvezetőkön.

„Úgy látjuk, hogy a játékvezetők rendszerszerű hibái és a minősíthetetlen döntések rombolják a hazánk labdarúgásáról kialakult képet és rendre döntő mértékben befolyásolják a meccsek végeredményét. [...] Kassai úr természetesen nem veszi észre ezeket a hibákat, miután nagyon kevés időt tölt az országban és ehelyett a telefonos kapcsolattartást és az online megbeszéléseket preferálja. Munkamódszerei nélkülözik a megfigyelést és az elemzést, valamint a fegyelmi bizottság ülései is rendre elmaradnak. Ez a kaotikus és átláthatatlan helyzet két trend kialakulását eredményezte: egyrészt bizonyos csapatok rendre bírói hátszéllel lépnek pályára, másrészt egyes játékvezetők »védett« státuszt élveznek. [...] Ezennel felhívunk minden bolgár klubot, hogy írja alá a nyilatkozatunkat és követelje Kassai Viktor lemondását” – fogalmazott közleményében a Botev Plovdiv.


A kétszeres bolgár bajnok egyesület kezdeményezéséhez szinte azonnal csatlakozott a bajnoki éllovas CSZKA Szófia vezérkara.

„Határozottan támogatjuk a Botev Plovdiv kezdeményezését egy, a bolgár labdarúgás egészét érintő probléma megoldására. Az évek során megfigyeltük, hogy rendre ugyanazok a klubok kerülnek hátrányba a játékvezetői döntések következtében. [...] Az objektivitás és a véleményes szituációk felülvizsgálatához szükséges egyértelmű kritériumok hiánya, a részrehajló bíráskodás és a logikátlan döntések csupán tünetei a hazánk futballját behálózó problémának. [...] Itt az idő, hogy egyesítsük erőinket és megakadályozzuk a bolgár labdarúgás szétverését”kongatta meg a vészharangot a fővárosi katonacsapat.

Kassai Viktort januárban nevezték ki a Bolgár Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának élére. A 47 éves szakember másfél évre írt alá a balkáni országban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik