Brazília: Sampaoliékhoz igazolt a Copa-győztes chilei csatár

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.10. 09:41
null
Eduardo Vargas (jobbra) és Diego Godín a 2019-es Copa Américán (Fotó: Getty Images)
Jorge Sampaoli csapatánál, a brazil országos labdarúgó-bajnokságban jelenleg második helyen álló Atlético Mineirónál folytatja a pályafutását a chilei válogatottal kétszeres Copa América-győztes Eduardo Vargas – jelentette be a Belo Horizonte-i klub a hivatalos honlapján.

 

A 30 éves támadó 2017 januárja óta a mexikói Tigresnél játszott, az Atlético Mineiro sajtóhírek szerint kétmillió dollárt fizetett érte.

Vargas 2022 végéig írt alá a brazil klubhoz, melynek vezetőedzője Jorge Sampaoli, akinek az irányítása alatt a rutinos futballista 2015-ben és 2016-ban is megnyerte a Copa Américát a chilei válogatottal, és mindkét kontinenstornán gólkirályi címet szerzett.

Vargas 2013-ban már futballozott Brazíliában, akkor a Gremio kölcsönjátékosaként 37 meccsen kilencszer volt eredményes.

MENESZTETTÉK GUARDIOLA KORÁBBI SEGÍTŐJÉT A FLAMENGÓTÓL

Szintén a brazil labdarúgással kapcsolatos hír, hogy a Flamengo három hónap után menesztette Domenec Torrent vezetőedzőt. A Rio de Janeiró-i klub a Twitter-oldalán közölte, hogy megvált Josep Guardiola korábbi segítőjétől és a teljes edzői stábtól. Az ok: a Flamengo a legutóbbi két bajnoki meccsén egyformán négy gólt kapott, a vendég Sao Paulo 4–1-re verte meg, az Atlético Mineiro otthonában pedig 4–0-s vereséget szenvedett.

Az 58 éves Torrent tíz éven át volt pályaedző Guardiola mellett az FC Barcelonánál, a Bayern Münchennél és a Manchester Citynél, 2018 nyara és tavaly november között pedig a New York City FC vezetőedzőjeként tevékenykedett.

A spanyol szakember a Flamengónál a Benficához visszatérő Jorge Jesus helyét vette át. A 65 éves portugál edzővel a riói csapat megnyerte az állami és az országos bajnokságot, valamint a dél-amerikai kontinens első számú klubsorozatát, a Libertadores-kupát.

MTI


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik