Az orvosok szerint Pelé állapota stabil (Fotó: AFP)

 

Pelénél szeptemberben diagnosztizáltak először tumort (a vastagbelében), azonnal megoperálták, majd hetekig az intenzív osztályon kezelték, ahonnan október elején hazaengedték, miután javult az állapota. A klasszist december közepén ismét az Albert Einstein-klinikára szállították, ahol kemoterápiás kezelést kapott – a hónap végén hazamehetett.

Az ESPN meg nem erősített információi szerint a rák Pelé máját és tüdejét is támadja. A most tartott kétnapos kezelés és vizsgálat után megállapították, hogy Pelé állapota stabil, szoros megfigyelés és kemoterápiás kezelés mellett otthon tartózkodhat. Az ESPN szerint az orvosokat főként a májban talált tumor aggasztja, mert azt műtéttel nem lehet eltávolítani. Minden erejükkel azért küzdenek, hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését.

A Reuters beszámolójából kiderül, a Sao Pauló-i klinika a közleményében nem említett a vastagbéldaganaton kívül másikat. Pelé menedzsere nem erősítette meg, de nem is cáfolta az ESPN értesülését. 

Pelé 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelynek színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.