Brazília: Pelé újra otthon; az ESPN szerint több szervét támadja a rák

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.22. 12:19
null
Az orvosok szerint Pelé állapota stabil (Fotó: AFP)
Az ESPN tájékoztatása szerint a 81 esztendős Pelét a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházba szállították, ahol két napig vizsgálták, milyen mértékben terjedt el a rák a szervezetében, s felmérték a jelenlegi állapotát – a portál közlése szerint a háromszoros világbajnokot csütörtökön hazaengedték, de továbbra is szoros megfigyelés és kemoterápiás kezelés alatt áll.  

 

Pelénél szeptemberben diagnosztizáltak először tumort (a vastagbelében), azonnal megoperálták, majd hetekig az intenzív osztályon kezelték, ahonnan október elején hazaengedték, miután javult az állapota. A klasszist december közepén ismét az Albert Einstein-klinikára szállították, ahol kemoterápiás kezelést kapott – a hónap végén hazamehetett.

Az ESPN meg nem erősített információi szerint a rák Pelé máját és tüdejét is támadja. A most tartott kétnapos kezelés és vizsgálat után megállapították, hogy Pelé állapota stabil, szoros megfigyelés és kemoterápiás kezelés mellett otthon tartózkodhat. Az ESPN szerint az orvosokat főként a májban talált tumor aggasztja, mert azt műtéttel nem lehet eltávolítani. Minden erejükkel azért küzdenek, hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését.

A Reuters beszámolójából kiderül, a Sao Pauló-i klinika a közleményében nem említett a vastagbéldaganaton kívül másikat. Pelé menedzsere nem erősítette meg, de nem is cáfolta az ESPN értesülését.

Pelé 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelynek színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik