Brazília: Pelé szerint Neymar nem lehet vezér a vb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.20. 19:41
Minden idők egyik legjobb futballistája, Pelé szerint Neymar még nem áll készen arra, hogy vezéregyéniség legyen a brazil válogatottban a jövő évi hazai rendezésű világbajnokságon.

A háromszoros világbajnok Pelé kemény kritikát fogalmazott meg fiatal honfitársával szemben az Estado de Sao Paulo című napilapnak adott interjújában.

„Fantasztikus játékos, de még nagyon tapasztalatlan. Mindenki azt gondolja, hogy képes a vállára venni az egész brazil csapatot, de ő erre még nincs felkészülve” – nyilatkozta a 73 éves legenda, hozzátéve, Neymarnak sokkal jobban a futballra kellene összpontosítania, szemben a rengeteg médiaszerepléssel és reklámmal.

Pelé szerint a Santos kiválóságának játékán van még mit csiszolni: „A brazil bajnokságban amint hozzáérnek, a játékvezetők máris szabadrúgást adnak. Az olasz, az angol vagy a német bajnokságban sokkal keményebb a játék. Emellett sokkal többet kellene passzolnia, és a csapatáért kellene játszania."

Neymart legutóbb az angolok elleni barátságos mérkőzést követően kritizálta a média, miszerint a fiatal tehetség még nem tudta megmutatni, hogy vezére lehetne a brazil válogatottnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik