Brazília: Hulk egy meccsen hat kilót fogyott, majd megivott 30(?) liter vizet

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.26. 11:14
null
Hulk hajnali négyig a stadionban maradt, hogy doppingmintát tudjon adni (Fotó: AFP)
Hulk, a brazil válogatott korábbi támadója 6(!) kilogrammot veszített a testsúlyából az Atlético Mineiro Flamengo elleni Brazil Kupa-mérkőzésén – számolt be a történetről a német Bild a Globo Esporte alapján. A lap szerint a támadó 97 kilósan kezdte meg a meccset, ám a találkozót követően már 91 kilogrammot mutatott a mérleg.

 

Az Atlético Mineiro a Flamengóval játszott a Brazil Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Maracana Stadionban. Az első felvonást az Atlético nyerte 2–1-re, a második találkozón azonban a Flamengo 2–0-ra győzni tudott, így bejutott a negyeddöntőbe.

A mérkőzés legérdekesebb történése azonban az Atlético 36 éves támadójához, Hulkhoz kapcsolódik. A korábbi válogatott csatár elmondása szerint annyit izzadt a meccs során, hogy hat kilótól szabadult meg.

„Amióta az Atléticóhoz érkeztem, ezen a találkozó száradtam ki a legjobban. Hat kilót vesztettem” – nyilatkozta Hulk, akinek a lefújás után doppingellenőrzésen kellett részt vennie. Ez viszont annyira elhúzódott, hogy a csatár csak hajnali négykor hagyta el a stadiont.

„A doppingellenőrzés nagyon fárasztó volt, és már én is nagyon fáradt voltam. Sokáig nem tudtam mintát adni, így ottmaradtam még négy órát és vagy harminc liter vizet megittam, hogy sikerüljön. Nagyon nehéz volt vizeletmintát adni, de végül sikerült” – nyilatkozta a csatár.

Az Atlético Mineiróban 100. mérkőzését játszó labdarúgó számára a kiszáradás nem új probléma. Miután hazaigazolt Brazíliába, 2021 februárjában a csapat edzője elmondta, hogy Hulk rengeteget izzad a meccsek alatt, emiatt a klubnak fokozottan figyelni kell az egészségi állapotára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik