Brazília: Diego Costa is érintett a legújabb bundabotrányban – sajtóhír

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 10:07
null
Diego Costa neve is felmerült a brazil bundabotrányban (Fotó: AFP)
A brazil média szerint Diego Costa is részt vett egy brazíliai bundabotrányban, melyben a futballista szülőföldje, Sergipe állam rendőrsége indított nyomozást.

 

A fogadási csalással kapcsolatban jelenleg az ESPORTENET internetes fogadóiroda tulajdonosai, valamint finanszírozói ellen zajlik nyomozás, akik közül az egyik személy egy futballista, akinek a kilétét nem fedte fel a rendőrség – írja a Marca a ge.globo brazil portálra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy ez a labdarúgó nem más, mint a korábban az Atlético Madridnál és a Chelsea-nél is szereplő Diego Costa.

Az ügyben először 2021 márciusában indult eljárás, amelynek első szakaszában 13 millió brazil realt (nagyjából 1.77 millió fontot), különböző dokumentumokat és elektronikai berendezéseket foglalt le a rendőrség. A nyomozás során kiderült, hogy az ESPORTENET mellett más platformokat is igénybe vettek a csalók a pénz tisztára mosásához, amelynek lehetséges módjait vizsgálják az eljárás második szakaszában.

A legújabb információk szerint a brazil rendőrség csütörtökön hét körözési parancsot adott ki, ebből kettőt Sergipében, azon belül Lagartóban, Diego Costa szülővárosában.

Az üggyel kapcsolatban a csatár még nem szólalt meg, de jelenlegi együttese, az Atlético Mineiro Twitteren két bejegyzést is közzétett az üggyel kapcsolatban, amelyben támogatja Diego Costát. „Klubunkat, és két futballistánkat, Diego Costát, valamint Nacho Fernándezt egy teljesen komolytalan, hazug és rosszindulatú posztban tüntették fel a közösségi médiában. Ezzel csak a csapatunkat szeretnék megingatni jelenlegi helyzetében." A klub hozzátette, megteszik a szükséges lépéseket ahhoz, hogy ne maradjon következmények nélkül az eset.

 

Diego Costa még nem reagált a hírekre.

A 32 esztendős labdarúgó a mostani idényben öt alkalommal lépett pályára az Atlético Mineiróban, ezeken a meccseken két gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik