Brazília: A katari lesz az utolsó világbajnokságom – Neymar

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 20:53
null
Neymar a Copa América elveszített döntője után 2021 júliusában (Fotó: AFP)
A PSG és a brazil labdarúgó-válogatott sztárja, Neymar egy interjúban elárulta: várhatóan a 2022-es katari torna lesz az utolsó világbajnoksága karrierje során. Mint mondja, nem biztos abban, hogy képes megfelelni a futballal járó követelményeknek a továbbiakban.

„Azt hiszem, ez lesz az utolsó világbajnokságom – mondta Neymar a DAZN-nak. – Azért látom így, mert nem tudom, hogy megvan-e a mentális erőm ahhoz, hogy továbbra is a futballal foglalkozzak. Szóval mindent megteszek, hogy jól teljesítsek, és hogy nyerjek a hazámmal. Hogy valóra váltsam kiskorom óta dédelgetett álmomat. Remélem, meg tudom csinálni.”

A párizsiak 29 éves támadója 18 évesen debütált a nemzeti csapatban 2010 augusztusában. Eddig 113 mérkőzésen lépett pályára a brazil válogatottban, ezeken a meccseken 69 gólt szerzett. A brazil válogatottal eddig egy olimpiai aranyérem és egy Konföderációs Kupa-győzelem jött össze neki.

Brazília eddig kilencből kilenc vb-selejtezőjét megnyerte, következő ellenfele magyar idő szerint vasárnap 23 órakor Kolumbia lesz.

DÉL-AMERIKAI VB-SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ

23.00:
Kolumbia–Brazília


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik