Benfica: bíznak Nagy Ádám igenében, de megvan a B-terv is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.03. 08:04
null
Nagy Ádám (jobbra) még nem döntött, de hamarosan kiderülhet, hol folytatja (Fotó: AFP)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Benfica még nem tett le arról, hogy megszerezze Nagy Ádámot, a klubnál ugyanakkor felkészülnek arra a lehetőségre is, ha a Fradi középpályása nemet mond: ebben az esetben az olasz Fiorentina egyik játékosát szerződtetnék.

A Record című lap a vasárnapi számának prémium részlegében azt írja, a Benfica közel jár hozzá, hogy megegyezzen a Fiorentinával Marko Bakicsról, aki így a Bayern Münchenbe távozó Renato Sanches utódja lenne a portugál bajnokcsapatnál.

A kilencszeres montenegrói válogatott középpályás a firenzeiek futballistája, ám mivel ősszel nem kapott lehetőséget az első csapatnál, a tavaszt Portugáliában, a Belenensesnél töltötte kölcsönben, amelynél csupán két bajnokit hagyott ki sérülés miatt, a többit végigjátszotta, sőt 14 találkozón négy gólt is szerzett.

A cikk szerint ez egyben azt is jelenti, a Benfica felkészült arra, hogy Nagy Ádám (aki iránt többek között a Marseille, a Southampton és a Leicester is érdeklődik) nemet mond a hívására.

Nuno Paralvas, az A Bola újságírója a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, véleménye szerint Nagy jobb játékos Bakicsnál, ezért a Benfica továbbra is nyitva tartja a kaput a magyar válogatott középpályás előtt, és nem tett le végleg a megszerzéséről.

„Őszintén szólva beszélnem kellett volna a menedzseremmel, hamarosan meg is teszem – mondta Nagy az A Bolának. – A Benfica kiváló együttes, nagyszerű játékosokkal. Van rá esély, hogy ott folytassam, mert a csapat stílusa fekszik nekem.”

Nagy Ádám egyelőre nem hozta meg döntését a jövőjét illetően, de elképzelhető, hogy a következő napokban eldől, melyik klubnál folytatja a pályafutását.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Oliver Hüsing (német, Werder Bremen – Németország)
Kölcsönbe érkezők: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia)
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár), Csilus Tamás (Kisvárda, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Drilon Cenaj (bosnyák-albán, legutóbb Chievo – Olaszország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolható), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország), Rafael van der Vaart (holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók: Hodgyai László (lejár a szerződése), Kunsági Roland (soroksági kölcsön után ETO FC Győr)
Kölcsönbe távozók: Haris Attila (Soroksár, kölcsön után ismét kölcsönbe), Valencsik Dávid (Soroksár, kölcsön után ismét kölcsönbe), Silye Erik (Soroksár)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Böde Dániel (érdeklődik iránta: Hapoel Beer-Seva – Izrael), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína), Nagy Ádám (érdeklődnek iránta: Chelsea, Liverpool, Leicester City, Southampton – Anglia; Freiburg, Hamburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország; Marseille – Franciaország; Rapid Wien – Ausztria)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik