Belgium: zárt kapus meccsekkel rajtol az új idény augusztusban

Vágólapra másolva!
2020.05.18. 19:02
A belga élvonalban szereplő labdarúgóklubok megnevezhetnek három rivális csapatot, amelyeket a következő szezonban nem zárt kapus mérkőzésen szeretnének fogadni.

A liga ezt a következő versenynaptár összeállításánál figyelembe veszi, a lépéssel pedig a kluboknak kedvezne. A csapatoknak így a nagyobb érdeklődésre számot tartó, ezért nagyobb bevétellel kecsegtető rangadóikat nem kellene üres lelátók előtt lejátszaniuk, és nem esnének el azok jelentős jegybevételétől.

Belgiumban jelenleg július végéig szól a sportesemények rendezésének tilalma, az egészségügyi helyzet miatt azonban augusztus végéig nem lehet tömegrendezvényt tartani. Utóbbi pedig már érinti a 2020–2021-es szezont is, amelynek rajtjára augusztus 7-én kerülne sor.

A belga bajnokság 2019–2020-as kiírásának küzdelmeit a világjárvány miatt március közepén függesztették fel. A liga vezetősége április 2-án befejezettnek nyilvánította a bajnoki idényt – Európában ez volt az első ilyen jellegű döntés –, amit múlt pénteken véglegesítettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik