Belgium: visszavonult az Arsenal és a Barcelona korábbi védője

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 15:44
null
Thomas Vermaelen ezentúl a kispad mellől igyekszik segíteni a belga válogatottnak (Fotó: AFP)
Befejezte a játékos-pályafutását és a jövőben a belga válogatott másodedzőjeként ténykedik majd Thomas Vermaelen, az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középhátvédje – erről a Belga Labdarúgó-szövetség számolt be a hivatalos honlapján.

 

A 36 évesen visszavonuló játékos az elmúlt két és fél évben (Andrés Iniesta csapattársaként) Japánban, a Vissel Kobéban futballozott, amelytől szerződése lejártával 2021 végén távozott. Mostanra kiderült, hogy nem keres magának új csapatot, hanem szögre akasztja a stoplist, és Roberto Martínez segítőjeként a belga válogatott szakmai stábjában vállal munkát.

Vermaelen korábban az Arsenalnál (2009–2014) és az FC Barcelonánál (2014–2019) is éveket töltött el, egy idény erejéig kölcsönben az AS Románál (2016–2017) is szerepelt. Négyszeres spanyol bajnoknak, továbbá Bajnokok Ligája- és FA-kupa-győztesnek vallhatja magát. A belga nemzeti együttesben összesen 85 mérkőzésen lépett pályára (két gólt szerzett), tagja volt a 2018-ban világbajnoki bronzérmet szerző válogatottnak.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik