Belgium: Tedesco lehet a kapitány, ha lezárja lipcsei időszakát

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 17:03
null
Domenico Tedesco ősszel távozott az RB Leipzig kispadjáról (Fotó: Getty Images)
A Belga Labdarúgó-szövetség egy héten belül bemutatná a válogatott új szövetségi kapitányaként Domenico Tedescót, a megállapodást azonban hátráltatja, hogy az edző még nem zárta le lipcsei időszakát.

 

A belga szövetségből kiszivárgott információk szerint a 37 éves Domenico Tedesco szóban már elfogadta az ajánlatot, és elígérkezett új állomáshelyére, a régivel azonban még nem állapodott meg végérvényesen.

A három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig szeptember elején a gyenge szezonkezdetre hivatkozva menesztette a vezetőedzői posztról Tedescót. Az idő előtt távozó tréner azonban így is jogosult a fizetéséből egymillió euróra, amely összeg prémiumokkal – például a bajnoki cím megszerzése esetén – még nagyobb is lehet.

A belga szövetség abban bízik, hogy Tedesco egy-két napon belül minden tekintetben le tudja zárni életének lipcsei szakaszát, és legkésőbb hét végén már be is tudják mutatni, mint a válogatott új szövetségi kapitányát. A nemzeti csapat legközelebb március 24-én Stockholmban lép pályára, ahol Európa-bajnoki selejtezőn a svédek vendége lesz.

A belgák előző kapitánya, Roberto Martínez a katari világbajnokság után távozott, egy hónappal ezelőtt pedig átvette a portugál válogatott irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik