Belgium: Scott Parker az FC Bruges új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2022.12.31. 20:56
null
Belgiumban folytatja edzői pályafutását Scott Parker (Fotó: Getty Images)
Az angol Scott Parkert nevezték ki a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Jupiler League) szereplő FC Bruges vezetőedzőjévé.

Elődjét, Carl Hoefkenst szerdán menesztették, annak ellenére, hogy irányításával története során először jutott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbe az együttes. A 44 éves szakembert az után mentették fel a munkavégzés alól, hogy csapata a múlt héten 4–1-es vereséget szenvedett a Belga Kupában a vendég St. Truidentől, kedden pedig 1–1-es döntetlent játszott bajnoki meccsen, szintén otthon a Leuvennel. A Bruges így negyedik a tabellán, hátránya pedig 12 pont a listavezető Genkkel szemben.

A 42 éves Parker, aki 18-szor szerepelt az angol válogatottban, edzői pályafutását a Tottenham Hotspurnél kezdte a 18 éven aluliak csapatánál, majd a Fulham szakmai stábjába került 2018 júliusában, 2019 februárjában pedig átvette az irányítást Claudio Ranieritől. Abban az idényben kiesett a Premier League-ből a Fulham, de a következő szezonban visszajutott, majd megint búcsúzott az élvonaltól. Parker a Bournemouth-hoz került, melyet feljuttatott a PL-be, idén augusztusban pedig, csupán néhány PL-meccs után távozott.

Hoefkens mindössze hat hónapig irányította a Bruges-t, másodedzőből lett vezetőedző, amikor Alfred Schreuder az Ajax Amsterdamhoz szerződött.

A Bruges ősszel második lett a BL-csoportjában az FC Porto mögött, kiejtve az Atlético Madridot, valamint a Bayer Leverkusent.

A klub vezetése elismeréssel írt a nemzetközi kupasorozatban elért sikerekről, ugyanakkor hangsúlyozta, a hazai bajnokságban és kupában mutatott teljesítmény nem felel meg az elvárásoknak, ezért váltak meg Hoefkenstől.

A Bruges jövő vasárnap az éllovas Genk vendége lesz a belga bajnokságban, februárban pedig a portugál Benficával találkozik a BL nyolcaddöntőjében.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik