Belgium: Nem vagyunk robotok – Courtois kikelt a FIFA és az UEFA ellen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 23:42
null
Courtois-nak nem tetszik a versenynaptár (Fotó: Getty Images)
Thibaut Courtois élesen kikelt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség ellen (UEFA) is, mert szerinte a két szervezet kizsigereli a topjátékosokat. A kapus vasárnap, a Nemzetek Ligája bronzmeccse után beszélt az érzéseiről.


Nem csoda, hogy Courtois-ból éppen most tört elő az egész, hiszen a belga válogatott 2–1-re kikapott Olaszországtól a Nemzetek Ligája bronzmérkőzésén vasárnap.

„Pénzjáték – summázott a kapus a mérkőzés után a Sky Sportsnak. – Nem vagyunk robotok. Egyre több mérkőzést kell játszanunk, egyre kevesebb pihenésben van részünk, és senki sem törődik velünk. Mikor pihenhetünk? Soha.”

A koronavírus-járvány miatt minden korábbinál sűrűbb naptár jött össze a labdarúgóknak az elmúlt másfél évben. A nemzeti bajnokságok, kupák mellett Bajnokok Ligáját, Európa-bajnokságot, Copa Américát is rendeztek.

„Jövőre labdarúgó-világbajnokságot rendeznek novemberben, és lehet, hogy június végén is játszanunk kell utána a Nemzetek Ligája újabb kiírásában – folytatta Courtois. – Ott a terv a kétévenkénti vb-ről, azt akarják, hogy minden évben váltásban játszunk világbajnokságon és Európa-bajnokságon. A végén a topjátékosok megsérülnek, újra és újra. Ennek nem szabadna így lennie. Sokkal több törődést érdemelnénk. Az UEFA ugyan ellenezte a Szuperligát, de megalkotta a Nemzetek Ligáját, és ez is plusz meccseket jelent, újabb trófeáért. Ez ugyanaz. Mérgesek lesznek azokra a klubokra, akik érdekeltek a Szuperligában, de nem törődnek a játékosokkal, csak a saját zsebükkel.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik