Belgium: Czuczi Mátyás lett Storck segítője az Eupennél

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.14. 18:17
null
Czuczi Mátyás (balra) újra együtt dolgozhat Bernd Storckkal (Fotó: AFP)
Távozott a Debrecentől a csapatot az előző idényben videoelemzőként  és másodedzőként segítő Czuczi Mátyás, aki a belga élvonalban szereplő Eupen pályaedzője lett – a hírt hétfőn a belga egyesület jelentette be hivatalos honlapján.

„A DAC-nál korábban együtt dolgoztam Bernd Storckkal, a jó kapcsolat pedig azután is megmaradt, hogy mindketten távoztunk Dunaszerdahelyről – mondta lapunknak Czuczi Mátyás. – Akkor is többször beszéltünk, amikor a Genk vezetőedzője volt, amikor pedig kiderült, hogy az Eupen lehet a következő csapata, egyből megkeresett, és felvázolta a terveit. Mivel a belga élvonal nekem is nagy előrelépési lehetőséget jelent, elfogadtam az ajánlatot, és szerencsére Debrecenben is végig partnerek voltak a szerződésem felbontásakor. A Loki vezetősége nagyon korrekt volt, amit ezúton is köszönök.”

A játékosként a Puskás Akadémián nevelkedő szakember korábban a Fehérvárnál, a Hajduk Splitnél, a Wisla Krakównál és az AEK Larnacánál videoelemzőként és pályaedzőként segítette Joan Carrillo munkáját, Belgiumban immár „csak” a pályaedzői feladatok várnak rá. „A hétköznapokban, az edzéseken nem lesz nagy változás az eddigi szerepkörömhöz képest, annyi a különbség, hogy amíg videoelemzőként a lelátóról néztem a meccseket, addig pályaedzőként értelemszerűen a kispadon ülök.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik