Belgium: Bernd Storck közelgő döntése a Monacótól is függ

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.04.09. 21:30
null
Bernd Storck (Fotó: Nemzeti Sport, 2017)
Bernd Storck, a Cercle Bruges vezetőedzője, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a lefújt belga labdarúgó-bajnokság esetleges folytatásáról, valamint saját sorsának várható alakulásáról is beszélt a Kicker című német szaklapnak.

 

„Nem hiszem, hogy a belga bajnokság tényleg befejeződött volna. A belga döntéshozók talán kissé túlságosan is kihajoltak a vonat ablakán” – érzékeltette Bernd Storck a Kickernek, hogy Belgiumban nem voltak kellően körültekintőek, amikor a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetben kimondták: egy fordulóval az alapszakasz vége előtt befejezettnek tekintik a bajnokságot.

Storck szerint Aleksander Ceferin UEFA-elnök szavai, melyek szerint a bajnokság félbeszakítása esetén veszélybe kerül a belga klubok indulása az európai kupákban, döntésük újragondolására késztetik a helyi futballvezetőket.

„Az alapszakaszt be lehetne fejezni, azzal eldőlne a kupaindulás és a kiesés, a playoffot meg el lehetne engedni. A klubok többsége a playoff ellen van, az már tényleg meghaladná a pénzügyi lehetőségeiket” – fogalmazott a folytatást illetően „inkább optimista” Storck.

A korábbi magyar szövetségi kapitány szerződése nyáron lejár, és mint elmondta, kapott újabb ajánlatot a Cercle-től, húsvét után mérlegeli a lehetőségeket. Nem titkolta azt sem: fontos tényező, hogy a belga klub tulajdonosi köre megegyezik a francia bajnokság élvonalában szereplő Monacóéval.

„Egyelőre minden nyitott – mondta Storck, utalva arra, hogy a jövőjével kapcsolatos egyeztetések mindkét klubot érintik. – Sok múlik a tulajdonosokon, akiknek két klub párhuzamos működtetését kell megoldaniuk ezekben a nehéz időkben is. Az európai szabályok értelmében csak egyik szerepelhet a nemzetközi kupaporondon: a Monaco. Kicsit hasonlatos a helyzet a Leipzig és a Salzburg néhány évvel ezelőtti kapcsolatához. Szóval pontosan tisztában kell lennem a vezetők terveivel, azzal, hogy milyen szerepet szánnak nekem, és hogy az egyezik-e az én elképzeléseimmel.”

Storck tavaly a Mouscront, az idén – ez már eldőlt – a Cercle Bruges-t tartotta bent a belga élvonalban, mindkét csapatot már-már reménytelennek tűnő helyzetből kimenekítve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik