Belgium: az FTC-vel hírbe hozott botrányhős azt mondta, többre hivatott – kitették a keretből

Vágólapra másolva!
2022.11.09. 11:39
null
Didier Lamkel Zé múlt heti nyilatkozata nem maradt következmények nélkül (Fotó: Getty Images)
Gyakran botrányba kerül a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárossal többször is hírbe hozott Didier Lamkel Zé. A belga Kortrijk játékosa múlt csütörtökön nagyképűen úgy nyilatkozott, a képességei alapján többre hivatott, s kilencven százalékos bizonyossággal állította, hogy januárban Magyarországra szerződik. A Kortrijk vezetőedzője szinte rögtön kitette a keretből az eddig alapembernek számító támadót, aki így nem lépett pályára vasárnap, az Oostende elleni bajnokin.

A 26 éves kameruni játékos ebben az idényben tíz bajnokin három kanadai pontig jutott, csaknem 900 perc alatt. Az rtbf.be-nek adott múlt heti nyilatkozatából kiderül, jó esély van arra, hogy ezen a télen a Ferencvárosba szerződik:

„A képességeim alapján többre vagyok hivatva a Kortrijknél, és volt egy megállapodásom az ideigazolásomkor a klub vezérigazgatójával, Matthias Leterme-mel. Új kihívásra van szükségem, hogy új szintre lépjek, és újraindíthassam a pályafutásomat, és ezt az ajánlatot nem tudom visszautasítani. A Ferencváros nagyszerű klub, amely minden évben a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában játszik. A magyar vezetők figyelemmel követték a pályafutásomat, és már korábban is le akartak igazolni, akkor, amikor még az Antwerpenben játszottam. Kilencven százalékos biztonsággal kijelenthetem, hogy januárban Magyarországra igazolok” – mondta Didier Lamkel Zé.

Az egyszeres válogatott szélső, középcsatár köszönetet mondott a Kortrijknak, és biztos abban, hogy januárban, a búcsúzáskor szép emlékekkel a háta mögött fog kezet az ottaniakkal. Elárulta azt is, hogy hoz egy kis pénzt a klubnak azzal, hogy „jobb csapatba igazol.”

Nos, nem biztos, hogy a szép emlékekre még most is mérget venne. A hln.be azt írja, a nyilatkozatát követően a Kortrijk vezetőedzője, Adnan Custovic kitette az eddig stabil kezdő Lamkel Zét a keretből, aki így nem léphetett pályára vasárnap, az Oostende ellen 3–1-re elveszített bajnoki mérkőzésen.

Nyáron is szóba került a Ferencvárossal…

Sajtóhírként mi is megírtuk, hogy a kameruni futballista jó eséllyel csatlakozik az FTC-hez. A játékos augusztus 2-án Budapestről jelentkezett be az Instagram-oldalán, azonban néhány óra alatt minden megváltozott: másnap délelőtt honfitársával, Macky Bagnackkal beszélgetett Instalive-ban, amelyben elmondta, vissza kell térnie Belgiumba a Royal Antwerphez. Az Onze Lions Twitter-oldal beszámolója szerint a tárgyalások azért szakadtak meg az Antwerp és a Ferencváros között, mert az Omonia panaszt tett a FIFA-nál a játékos ellen – a ciprusiak azt nehezményezték, hogy a csatár állítólag már előszerződést kötött velük, ám az utolsó pillanatban mégis elutazott Budapestre, amit nem tehetett volna meg.

Didier Lamkel Zé végül nem az Omoniában, hanem a rivális KV Kortrijk csapatába szerződött. A korábbi klubja, a Royal Antwerp ellen 2–1-re megnyert összecsapáson nem fogta vissza magát... Gólpasszt jegyzett, s mozdulatát úgy ünnepelte, mintha ő talált volna be. Ezt követően rendre konfliktusba keveredett a vendég szurkolókkal, az egyik ilyen esetnél sárga lapot kapott.


Korábban is keveredett botrányba

2021 januárjában érdekes módját választotta, hogy távozhasson a Royal Antwerptől. A legnagyobb rivális, az Anderlecht mezében jelent meg edzésen, így mutatta meg mindenkinek, mennyire elege van csapatából. Az akció viszont nem sült el jól, még az edzőközpontba sem engedték be. Az eset után a tavaszt még addigi belga klubjánál töltötte, majd a 2021–2022-es idényt már a DAC-ban kezdte meg, utána megfordult kölcsönben Oroszországban és a francia Metzben is, majd a nyáron végleg távozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik