Ambiciózus, de megosztó lépés: Overmars a Royal Antwerp új technikai igazgatója (Fotó: AFP)

 

A vi.nl beszámolója szerint Royal Antwerp mezszponzora már üzent is, Cedric Vanhencxthoven a Heylen Vastgoed elnöke szerint, ha az Overmarsszal kapcsolatos hírek igazak, „a kinevezéséhez nem lehet hozzájárulni”. Mindez azt is jelentheti, hogy az antwerpeni gárda rövid időn belül új főszponzor után nézhet.  

Az anno az Ajax mellett az Arsenalban és a Barcelonában is megfordult Overmarst február 7-én mentették fel az amszterdamiaknál végzett munkájából. Az egyesület közleménye szerint a korábbi holland válogatott labdarúgónak azért köszönték meg a munkát, mert szexuális tartalmú üzeneteket küldött női munkatársainak.

„A múlt héten szembesítettek a viselkedésemről szóló jelentésekkel, és azzal, hogy ez hogyan csapódott le másoknál. Az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy átléptem egy határt. Bocsánatot kérek. Az én pozíciómban ez a magatartás elfogadhatatlan, de most már késő... Nem látok más megoldást, mint elhagyni az Ajaxot. A történtek a magánéletemre is nagy hatással vannak, ezért arra kérek mindenkit, engem és a családomat se keressék” ­– nyilatkozta akkor a 48 esztendős sportvezető.

A vi.nl az Antwerp szurkolóit is megszólaltatta, többen amondók, ketté kell választani az ügyet, és attól még, hogy valakinek a magánéletében adódnak zűrök, furcsaságok, a munkáját végezheti nagyszerűen. „Szakmailag világszínvonalú, de magánéletét tekintve elég ellentmondásos vezetőt hoztunk” ­– idézi a lap a csapat szurkolói csoportjait összefogó szervezet, a FASC közleményét.

A 86-szoros válogatott Overmars 2009-ben a Go Ahead Eaglestől vonult vissza, majd ugyanitt kezdte meg a technikai igazgatói karrierjét is. 2011-ben az Ajax utánpótlásába került, ahol előbb az U19-es, majd az U21-es korosztály mellett dolgozott. 2012 nyarán nevezték ki sportigazgatónak – a posztot majdnem tíz éven át töltötte be.