Belgium: arabok vehetik meg a Duchatelet-birodalom ékkövét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.03. 08:37
null
A Duchatelet-futballbirodalom két irányítója: Roderick és édesapja, Roland
Néhány hete a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet fontolgatja a klub eladását, és később meg is erősítette, hogy voltak tárgyalások ebben az ügyben. A belga sajtó most arról számolt be, hogy a több országban jelen lévő Duchatelet futballbirodalom ékkövének számító, belga bajnoki címvédő Standard Liege kerülhet eladósorba.

 

A voetbalbelgie.be híre szerint három év után befejeződhet a Duchatelet-éra a Standard Liege-nél. A belga portál szerint egy arab befektetői csoport 62 millió euróért vásárolhatja meg Roland Duchatelet-től (az újpestieket irányító Roderick Duchatelet édesapjától) a klubot.

A forrás megjegyzi, hogy Roland Duchatelet jó üzletet köthet, ugyanis korábban 35 millió eurót fizetett a csapatért. Az eladást a cikk szerint az is indokolhatja, hogy az elmúlt évben a belga üzletember egy másik cége 20 millió eurós veszteséget termelt.

A szakportál hozzáteszi, hogy a szurkolókat megosztja Duchatelet szerepvállalása. Sokan úgy vélik, hogy semmi keresni valója nincs a futballbizniszben, és csak a személyes hasznát nézi. Mások viszont úgy vélik, hogy Duchatelet távozása bizonytalanságot szülne, és ha a kiszemelt vevő is kereket oldana, akkor még a csőd veszélye is fenyegethetné a klubot.

A hír annak fényében különösen érdekes, hogy a közelmúltban – ahogy arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt – az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet is folytatott egyeztetéseket a magyar klub lehetséges eladásáról. Ezt később a sportvezető is megerősítette, bár hangsúlyozta, nincs arról szó, hogy minden áron el akarná adni a magyar klubot. Azt már felesége, az Újpesten gazdasági igazgatóként dolgozó Valerie Gys tette hozzá, hogy egy jó ajánlatot mindig érdemes meghallgatni…

Mint ismeretes, az Újpest és a Standard Liege mellett az angol Charlton, a spanyol Alcorcón, a német Carl Zeiss Jena, illetve közvetve a szintén belga St.-Truiden sorolandó a Duchatelet-futballbirodalomhoz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik