Belgium: a Storck-csoda tovább tart, a tréner titkolózik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.18. 10:43
null
Bernd Storck és csatát nyert csapata (Fotó: www.nordeclair.be)
A hétvégén ismét nyert a Mouscron, ezzel biztossá vált, hogy a Bernd Storck által az őszi szezon közben sereghajtóként átvett csapat bennmarad a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

 

„A bennmaradás kiharcolása volt a célunk, de azt hiszem, arra senki sem számított, hogy az év első öt mérkőzésén meg is oldjuk a feladatot. A küldetésünk ezzel persze nem ért még véget, maradt négy meccsünk, hogy folytassuk a szériát” – nyilatkozta a belga médiának Bernd Storck, aki a hetedik fordulótól edzi a csapatot, amely vasárnap, a Cercle Bruges elleni 3–0-s győzelemmel tette biztossá a bennmaradást.

A Mouscron hat vereséggel kezdte a 2018–2019-es bajnokságot, a megmentőnek szerződtetett Storck munkába állása után rögtön nyert, ám csak erre az esztendőre lendült igazán formába: most épülő győzelmi sorozata immár öt bajnoki mérkőzést számlál.

Mint beszámoltunk róla, a belga sajtóban már arról találgatnak, hogy a korábbi magyar szövetségi kapitány melyik élklubot veszi át a következő szezonra.

Storck egyelőre semmit sem árult el a jövőjéről; a faggatózó belga újságíróktól türelmet kérve egyrészt arra hivatkozott, hogy tiszteletben akarja tartani jelenlegi szerződése minden pontját (egy plusz egy évre szóló megegyezést írt alá), másrészt családja érdekeit is szem előtt kívánja tartani, mondván, az utóbbi években rengeteg áldozatot hoztak az ő karrierje érdekében.

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a Mouscronnak még van matematikai esélye arra, hogy a bajnoki címért zajló felsőházi rájátszás hat csapata közé kerüljön, de valószínűbb, hogy az Európa-liga-indulásért kiírt playoffban szerepel majd (7-15. helyezettek).

Az élcsoport 26 forduló után: 1. Genk 57 pont, 2. FC Bruges 49, 3. Standard Liege 46, 4. Antwerp 45, 5. Sint-Truiden 43, 6. Anderlecht 41, …10. Mouscron 32

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik