Összefog a Bayern, a Real és az Inter (Fotó: Twitter/Bayern and Germany)

 

Az „Európai Szolidaritás Kupa” elnevezésű esemény teljes nettó bevételét az orvosi infrastruktúra fejlesztésére fordítják Olaszországban és Spanyolországban. A Bayern München keddi közlése szerint a résztvevő klubok ezzel „példát akarnak mutatni az összefogásra”.

„A koronavírus-világjárvány Európát is súlyosan érintette, és bár mi itt Németországban a sok szenvedés és probléma ellenére szerencsések vagyunk az egészségügyi rendszerünk ellenállóképessége miatt, mindannyian láttuk a szörnyű képeket Olaszországból és Spanyolországból, melyeket a leginkább sújtott a pandémia” – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezetője.

A jótékonysági tornán a három csapat körmérkőzéses rendszerben csap majd össze, de az esemény pontos dátuma a versenynaptártól, valamint attól függ, mikor lehetnek jelen újra nézők is a futballmeccseken.

A tervek szerint a Real Madrid a spanyol fővárosban fogadja majd az Internazionalét, amely Milánóban látja vendégül a Bayernt, a müncheni sztárcsapat pedig az Allianz Arénában lép pályára a Real ellen. A találkozókat a televíziós társaságok is közvetítik majd, és a szervezők több millió eurós bevételre számítanak.

A Bayern a müncheni mérkőzésre 5000 kórházi dolgozót hív majd meg.

„Szeretnénk ezeknek a hősöknek így is kimutatni elismerésünket, tiszteletünket és köszönetünket” – mondta Rummenigge.