Az Ajax hazai pályán győzte le a Chelsea-t

Vágólapra másolva!
2010.07.23. 20:37
null
Ross Turnbull (takarásban) hibája után Jeffrey Bruma (balra) már nem tudott menteni Siem de Jong elől <br />(fotó: Action Images)
Az angol bajnoki c&iacute;mv&eacute;dő Chelsea m&aacute;sodik ny&aacute;ri felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n 3&ndash;1-es veres&eacute;get szenvedett az Ajax vend&eacute;gek&eacute;nt az Amsterdam ArenA-ban.

 

AJAX–CHELSEA

Az Amsterdam ArenA-ban szinte teltház, majd’ ötvenezer ember volt kíváncsi a Chelsea vendégjátékára, ami annak fényében mindenképp említésre méltó, hogy minden szurkoló tudhatta, mindkét együttes legjobbjait nélkülözve lép majd pályára.

A Chelsea-ben a Crystal Palace elleni, 1–0-s győzelemhez hasonlóan ismét ott volt a sérüléséből visszatérő Michael Essien és John-Obi Mikel is, mellettük azonban több fiatal, ifjúgási csapathoz tartozó játékos is lehetőséget kapott. Akárcsak az Ajaxban, amelyben a világbajnoki ezüstérmes válogatottat csupán Maarten Stekelenburg kapus képviselte.

A találkozón a hazaiak szereztek vezetést, miután Jeffrey Bruma a 6. percben a saját kapujába talált. Daniel Sturridge ugyan egy szép egyéni megmozdulás után egalizált, de Ross Turnbull hibája után hamarosan ismét a piros-fehéreknél volt az előny. A kapus tizenhatos oldalánál elvétette a labdát, amelyre Siem de Jong csapott le, és az üres kapuba helyezett.

A második félidőben is inkább az Ajax akarata érvényesült, az amszterdamiak több nagy lehetőséget is elhalasztottak, hogy 3–1-re módosítsák az állást, ám egy formás akció az utolsó percben mégis növelni tudták az előnyt: Daley Blind jobb oldali centerezése után a dél-koreai Szuk Hjun Jun állította be közelről a végeredményt.

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

A Werder Bremen a szünetben beálló Markus Rosenberg duplájával fordított és nyert a Freiburg ellen.

Az Ausztriában edzőtáborozó West Ham United 1–0-ra legyőzte a görög bajnok Panathinaikoszt. A londoniak gólját a nyáron szerződtetett Thomas Hitzlsperger szerezte szabadrúgásból. A „kalapácsosok" hálóját a második félidőben Kurucz Péter őrizte, és a klub hivatalos honlapjának tudósítása szerint több remek védést is bemutatott.

A Schalke szintén egy „új ember", Christoph Metzelder góljával szerzett vezetést, és végül 3–1-re nyert a másodosztályú Aue ellen

A Real Madrid 1–0-ra legyőzte a klub tartalékcsapatául szolgáló Castillát. Az együttes gólját a C-csapat keretéhez tartozó Álvaro Morata szerezte.

A VfB Stuttgart csapata nyerte meg a csehországi Uhren-kupa 49. kiírását, miután a fináléban 2–1-re legyőzte a svájci Young Boyst. A döntőben a berni csapat szerzett vezetést, de a német együttes a román Ciprian Marica duplájával megfordította a találkozót, és győzött.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Ajax (holland)–Chelsea (angol)  3–1
Lech Poznan (lengyel)–Górnik Zabrze (lengyel)  0–0
Freiburg (német)–Werder Bremen (német) 1–2
Panathinaikosz (görög)–West Ham United (angol) 0–1
Caen (francia)–Boulogne (francia) 1–2
Erzgebirge Aue (német)–Schalke (német) 1–3
Paris-SG (francia)–Legia Warszawa (lengyel) 2–2
Real Madrid (spanyol)–Castilla (spanyol)
1–0
Forfar Athletic (skót)–Everton (angol)
2–3
UHREN-KUPA (FELKÉSZÜLÉSI TORNA, CSEHORSZÁG)
A 3. helyért: Deportivo (spanyol)–Twente (holland)  1–1, tizenegyesekkel: 3–4
Döntő: Young Boys (svájci)–VfB Stuttgart (német)
1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik