Ausztria: Szabics Imre lesz a válogatott másodedzője

Vágólapra másolva!
2017.10.30. 17:57
null
Szabics Imre útja az osztrák válogatottig vezetett a Sturm Graztól (Fotó: AFP)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport értesülése, a német Franco Fodát nevezték ki az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává. Segítője Szabics Imre lesz.

 

Az Osztrák Labdarúgó-szövetség hétfő esti beszámolója szerint a szövetség elnöksége egyhangúlag döntött Franco Foda kinevezése mellett. A kétszeres NSZK-válogatott korábbi német védő szerződése 2018. január 1-jén lép életbe – addig lesz a Sturm vezetőedzője –, de a graziak őt és Szabics Imrét is elengedik az osztrákok novemberi összetartására és az Uruguay elleni felkészülési mérkőzésükre. A kontraktus 2019. december 31-ig szól, de automatikusan meghosszabbodik a torna végéig, amennyiben Ausztria kijut a 2020-as Európa-bajnokságra.

Az 51 éves, mainzi születésű Foda és a nála 15 esztendővel fiatalabb Szabics Imre jól ismeri egymást, hiszen a magyar csatár előbb csapattársa, majd játékosa volt a német szakembernek a Sturm Graznál, s 2016 óta másodedzőként segíti a munkáját az osztrák klubnál.

Foda a válogatott kispadján Marcel Kollert váltja, akinek vezetésével az osztrákok csak negyedikek lettek a selejtezőcsoportjukban, így nem jutottak ki a 2018-as világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik