Ausztria: megismételték Nyilasi Tibor 39 éves bravúrját

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.06. 22:14
A Kecskés Ákost szerződtető LASK pazar győzelmet aratott szombaton az osztrák labdarúgó-bajnokságban:a linziek 5–1-re nyertek a Wolfsberger AC vendégeként (a magyar védő még nem lépett pályára). Marin Ljubicic egymaga négyszer talált be a kapuba, mielőtt egy óra játékot követően lecserélték.

A Hajduk Splittől nyáron igazolt Marin Ljubicic az osztrák kupában mesterhármassal mutatkozott be, de nem ez keltette fel a sportstatisztikákkal foglalkozó Opta figyelmét, hanem amit a bajnokságban tett eddig: szerzett egy gólt a Klagenfurt ellen, egyet az Austria Wien ellen, most pedig jött a négyes.Marin Ljubicic az osztrák kupában mesterhármassal mutatkozott be, de nem ez keltette fel a sportstatisztikákkal foglalkozó Opta figyelmét, hanem amit a bajnokságban tett eddig: szerzett egy gólt a Klagenfurt ellen, egyet az Austria Wien ellen, most pedig jött a négyes.

Az Opta kimutatása szerint korábban csupán két olyan labdarúgó akadt, aki az osztrák élvonalba igazolva hat gólt szerzett az első három bajnoki mérkőzésén: az első Nyilasi Tibor (Austria Wien) volt 1983-ban, a második Oliver Bierhoff (Austria Salzburg) 1990-ben.


Az említett idényben Nyilasi 26 góllal az osztrák bajnokság gólkirálya lett (egyben a bajnoki címig menetelt a bécsiekkel, akárcsak a következő két kiírásban).

Ami Marin Ljubicicet illeti: a Hajduktól kölcsönvett 20 éves támadó korántsem volt alapember Splitben – az eddigi két idényében összesen 14 horvát bajnokin kezdett, és feleannyi gólt szerzett, mint az első három osztrák bajnokiján…

A LASK három forduló után veretlenül, hét ponttal áll a tabella élén.

MARIN LJUBICIC (JOBBRA) FOGADJA A GRATULÁCIÓKAT


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik