Ausztria: „lejárt szavatosság”, 21 (!) változás az Eb óta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.13. 12:28
null
Lejárt az idejük: jelentősen átalakult az osztrák válogatott az Eb óta (Fotó: kurier.at)
Jelentős változásokon ment át az osztrák labdarúgó-válogatott a tavalyi Európa-bajnokság óta. A Kurier napilap „lejárati dátum” felütéssel kezdődő összeállítása szerint a kedden Uruguay ellen pályára lépő nemzeti csapat az edzői stábot is beleértve 21 helyen (!) változott a kontinenstorna óta.

 

A szeptemberi vb-selejtezők (1–0-s vereség Wales ellen, 1–1 Grúzia ellen) után úgy döntött az osztrák szövetség (ÖFB), hogy nem hosszabbítja meg Marcel Koller szövetségi kapitány szerződését, valamint segítőjének, Thomas Janeschitznek is mennie kell év végén. Októberben a sportigazgató, Willibald Ruttensteiner is távozott, de a mentális felkészítésért felelős Thomas Grawnak és az erőnléti edzőnek, Roger Sprynek is kiadták az útját.

A játékosok közül a csapatkapitány Christian Fuchs lemondta a válogatottságot, majd követte őt Ramazan Özcan, Zlatko Junuzovic, Martin Harnik, Markus Suttner és Garics György. Sérülés miatt nem lehet ott a csapatban Robert Almer, David Alaba, Sebastian Prödl, Stefan Ilsanker, Florian Klein és Martin Hinteregger sem.

Az új szakvezetés – melyben másodedzőként Szabics Imre is szerepet vállal – nem számít továbbá az Eb után a kínai másodosztályba igazoló Ruben Okotiére, valamint Jakob Jantscherre, Lukas Hinterseerre és Marc Jankóra sem.

A jelentős átalakuláson áteső osztrák válogatott két győzelemmel (3–2 Szerbia ellen és 1–0 Moldova ellen) zárta a vb-selejtezőt, s kedden Uruguayt fogadja felkészülési mérkőzésen – az osztrák legenda, Ernst Happel halálának 25. évfordulóján, a róla elnevezett bécsi stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik