Ausztria: a Mattersburg csődöt jelent, búcsút int a Bundesligának

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.08.06. 08:40
null
Szomorú hírt kaptak a nagymartoni labdarúgók (Fotó: AFP)
Csődöt jelent az osztrák élvonalbeli SV Mattersburg – jelentette be a burgenlandi klub a hivatalos honlapján. A csapat így nem indulhat az osztrák első osztályban a következő idényben.

Az 1922-ben alapított, az élvonalban 2003 óta megszakítás nélkül szereplő Mattersburg a július közepén véget ért idényben az élvonal 10. helyén zárt, és ugyan kiharcolta a bennmaradást, de gondjai akadtak az induláshoz szükséges bankgaranciák felmutatásával. Szerdán közleményt adott ki, melyben sajnálattal közölte, csődöt jelent és ezzel lemond az első osztályú tagságáról.

A néhány százalékban még mindig magyarok lakta Burgenland tartományban található nagymartoni klubnak a történelme során több magyar futballistája is volt – megfordult a gárdánál többek között Waltner Róbert, vagy éppen Csizmadia Csaba. Jelenleg a második csapatában szerepel két magyar játékos, a 19 éves utánpótlás-válogatott védő, Majnovics Martin, illetve a 20 éves támadó, Borsos Filip. A 2019–2020-as évadban mindketten bemutatkoztak a felnőttgárdában.

Az előző kiírásban utolsó helyen végző WSG Tirol így a következő idényben is az élvonalban szerepelhet.

Korábban a Nemzeti Sport Online beszámolt róla, hogy osztrák sajtóértesülés szerint Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke, egyben a horvát élvonalbeli NK Osijek tulajdonosa lehet a Mattersburg egyik új befektetője.

Mint ismert, a magyar kormány számos külhoni sportegyesületet támogat évek óta, olyan magyar identitású vagy magyar kötődésű klubok létesítményét és akadémiáját, mint a felvidéki DAC, az erdélyi Sepsi OSK, vagy a délvidéki Topolya SC, hogy csak néhányat említsünk közülük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik