Ausztrália: Bolt bemutatkozott, közel járt a gólhoz – videó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.31. 19:09
null
Bolt természetesen azonnal közönségkedvenccé vált (Fotó: Central Coast Mariners/Twitter)
A nyolcszoros olimpiai bajnok síkfutó pénteken barátságos mérkőzésen bemutatkozott az ausztrál Central Coast Mariners labdarúgócsapatában, amelynél próbajátékon szerepel.

 

A Central Coast Select nevű helyi amatőr csapat ellen rendezett edzőmeccsen a visszavonult jamaicai atléta csereként húsz percet töltött a pályán, és a 95-ös számú mezt viselte.

Bolt csereként állt be:

A moment in sporting history is made. @usainbolt, the footballer, steps onto the pitch in Yellow & Navy. #CCMFC #ALeague #CCMvCCS

13.2k Likes, 257 Comments - Central Coast Mariners (@ccmariners) on Instagram: "A moment in sporting history is made. @usainbolt, the footballer, steps onto the pitch in Yellow &..."



A 32 éves Usain Bolt balszélsőként szerepelt, és az első, ügyetlen labdaérintése után egyre otthonosabban mozgott posztján, s több ígéretes lövése is volt, amit az ellenfél blokkolt.

Egy kicsit ideges voltam, de miután pályára léptem, ez gyorsan elmúlt. Jó lett volna, ha többször érhetek labdába, de még nem vagyok megfelelő erőállapotban. Sok munkára van szükségem és fel kell gyorsulnom – nyilatkozta a meccs után.

Az edzőmeccset 6–1-re nyerte meg a Mariners. A találkozót csaknem 10 ezer néző előtt rendezték – ez körülbelül négyszerese az élvonalbeli csapat előző idénybeli átlagnézőszámának –, és hatvan országban közvetítették.

A próbajátékon lévő Usain Boltnak azt jósolták, négy-öt hónapra lesz szüksége, hogy a többiekhez hasonlóan játsszon.

Bolt helyzete:

SportsCenter on Twitter

Usain Bolt made his professional soccer debut, trying out with Australia's Central Coast Mariners. He played about 20 minutes and had several scoring chances. https://t.co/izbfORlDK8


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik