Átigazolások: távozik Némethék gólvágója; erősített a Valencia

Vágólapra másolva!
2013.06.22. 18:12
Két új játékossal erősítette meg keretét a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Valencia. A „denevérek” korábbi játékosukkal, a Levantétől érkező Míchellel, valamint a Rayo Vallecanót elhagyó Javi Fuegóval erősítenek. A Németh Krisztiánt is foglalkoztató Roda szíriai csatára, Szanharib Malki a nagy terveket szövögető Kasimpasánál folytatja a pályafutását.

A spanyol bajnokság ötödik helyén végző, így a Bajnokok Ligája 2013–2014-es kiírásáról lemaradó Valencia élt visszavásárlási jogával, és 420 ezer euróért szerződtette Míchelt, a Levante középpályását, aki három évre kötelezte el magát a „denevérekhez”. A 24 esztendős játékos 2008 és 2010 között már erősítette a Turia-parti csapatot, amely megszerezte a Rayo Vallecano 29 éves középpályását, Javi Fuegót is, akinek lejárt a szerződése a madridi együttesnél, így ingyen kerülhetett újdonsült csapatához.Valencia élt visszavásárlási jogával, és 420 ezer euróért szerződtette Míchelt, a Levante középpályását, aki három évre kötelezte el magát a „denevérekhez”. A 24 esztendős játékos 2008 és 2010 között már erősítette a Turia-parti csapatot, amely megszerezte a Rayo Vallecano 29 éves középpályását, Javi Fuegót is, akinek lejárt a szerződése a madridi együttesnél, így ingyen kerülhetett újdonsült csapatához.

A korábbi spanyol utánpótlás-válogatott játékos mellett Piti is távozik a fővárosiaktól. A Rayo csapatkapitánya 18 gólt szerzett a mögöttünk hagyott idényben – ezzel csapata legeredményesebb játékosának bizonyult –, ám lejárt a szerződése, így ingyen igazolt a Granadához, amely az élvonaltól búcsúzó Deportivo csatárát, Rikit is megszerezte. A 32 esztendős támadó – aki három évre kötelezte el magát újdonsült csapatához – 13 gólt és két gólpasszt jegyzett a 2012–2013-as szezonban.

A Sevilla eközben a másodosztályból kieső Racing Santander tehetségével, Jairo Samperióval erősített. A spanyol válogatott tagjaként az U20-as világbajnokságon szereplő szélsőnek még át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, annak sikeres teljesítése után írhat alá a piros-fehérekhez, akik minden bizonnyal Jesús Navast igyekeznek pótolni a játékossal.

Igor Gyenyiszov az Anzsiban folytatja (Fotó: Action Images)
Igor Gyenyiszov az Anzsiban folytatja (Fotó: Action Images)

Az Anzsi Mahacskala szerződtette a Zenit és az orosz nemzeti csapat alapemberét, Igor Gyenyiszovot, aki 15 millió euró körüli összegért váltott klubot. A 29 esztendős középpályás a mögöttünk hagyott idényben 23 orosz bajnokin lépett pályára, gólt nem szerzett.

A nagy terveket szövögető Kasimpasa másfél millió euróért szerződtette Németh Krisztián csapattársát, a holland élvonalbeli Rodát erősítő Szanharib Malkit. A 29 esztendős támadó 17 gólig jutott a 2012–2013-as évadban, így „elnyerte” a kerkradei együttes házi gólkirályi címét. A török együttes korábban már szerződtette a Liverpoolt és az Ajaxot is megjáró Ryan Babelt.

A francia első osztályban szereplő Montpellier a Paris Saint-Germain elefántcsontparti válogatott játékosával, Siaka Tiénével erősített. A 31 esztendős védőnek lejárt a szerződése a párizsiaknál, így ingyen igazolt a 2012-es bajnokhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik