A Ferencvárostól télen távozott Marijan Cabraja (jobbra) Skóciában folytatja a pályafutását (Fotó: Török Attila, archív)

 

 

Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, a horvát sportske.jutarnji.hr tényként közölte, hogy a 25 éves Marijan Cabraja a Dinamo Zagrebtől a skót élvonalbeli Hibernianhoz kerül, hétfőn már el is utazott a szigetországba, ahol három évre ír alá. Átigazolási díjat nem fizetnek érte, de a Dinamo egy jövőbeli átigazolás esetén negyven százalékban részesül az átigazolási díjából.

A horvát oldal szerint Cabraja elengedésével 800 ezer eurót spórolhat a zágrábi klub, mert legalább ekkora összegű fizetés járt volna még neki a szerződéséből hátralévő időben. A cikk kifejti, a tavaly februárban az NK Goricától szerződtetett balhátvéd nem bizonyult jó befektetésnek (a Transfermarkt szerint 1.6 millió eurót fizettek érte), hiszen csak tíz tétmeccsen játszott a Dinamóban, és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Tavaly nyáron a Ferencvárosnak adták kölcsön, de az NB I-ben is csak hét meccs, illetve 421 perc jutott neki, és bár nyárig maradhatott volna az Üllői úton (sőt, a magyar klubnak opciós joga is volt a végleges megvásárlásra), az FTC-nél a télen lemondtak a további szolgálatairól, így a tavaszi szezont már a szlovén NK Olimpijánál töltötte, ugyancsak kölcsönben. A nyáron visszatért Zágrábba, de miután Ante Cacic vezetőedző nem számolt vele, a Dinamo mindenképp szeretett volna megválni tőle, ezért engedik el ingyen.