GALÉRIÁNK A KÉPRE KATTINTVA NYÍLIK!

 
A nagypályás, nyolc csapatos chicagói tornát a Szántó Gábor vezette, Józsi György és Budovinszy Krisztián által fémjelzett San Francisco csapata nyerte meg, a második helyre a Toronto futott be, míg a bronzérmet a címvédő Eger Hungary szerezte meg – számolt be az eseményről részletesen a HEOL. 

„A legnagyobb kihívásnak az számít a diaszpórában, hogy a magyarságunkat megőrizzük. Örömmel látjuk, hogy a mezőnyt alkotó csapatok ezt akarják táplálni és ápolni, ami fantasztikus dolog, kiemelve, hogy nagy örömünkre ezt a tornát Chicagóban tudtuk megrendezni. Számunkra sokat mond, hogy magyarként ennyien eljöttünk azért, hogy együtt legyünk. A jövő évi helyszínről majd később, de várhatóan még az idén döntünk. Javaslatból már akad egy-kettő” – mondta a Chicagói Magyar Kultúrtanács elnöke, Demeter András a HEOL-nak.  

A tornán ott volt a magyar főkonzul, Kovács Tamás és szerb kollégája is. A két diplomata az Árpád-kupa mezőnyén kívül köszöntötte a magyar és a szerb ifjúsági csapatot, amelyek a barátság jegyében egymás ellen mérkőztek meg. Ezek után Kovács Tamás szintén a Heves vármegyei hírportálnak nyilatkozott:
 
„Nemcsak a chicagói főkonzulátusnak fontos ez a futballtorna, hanem a helyi magyarságnak is. Az esemény lényege, hogy az itteni magyarok és a magyarországi magyarok össze tudjanak jönni, együtt lehetnek és erősítik az összetartozást”
– mondta. 

A jubileumi rendezvényt egyébiránt lapunk főszerkesztője, az MSÚSZ elnöke, Szöllősi György nyitotta volna meg a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére, nagykövetként, de az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta tőle a diplomata vízumot, így nem tudott részt venni az eseményen.   

A 25. ÁRPÁD-KUPA VÉGEREDMÉNYE (Chicago)
1. San Francisco
2. Toronto
3. Eger Hungary
4. Pannonia
5. United Serbs 
6. Cleveland
7. Chicago Gulyás
8. Szekszárd
Legjobb mezőnyjátékos: Csonka Tibor (Toronto)
Gólkirály: Garrett Winterman (Chicago Pannonia) 11 gól