Argentína: 16 meccs, 0 gól – Saviola dicstelenül távozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.08. 12:03
Távozott a River Plate-től a 34 esztendős olimpiai bajnok labdarúgó, Javier Saviola, aki tizennégy éves európai légióskodást követően fél évvel ezelőtt nagy reményekkel tért vissza nevelőegyesületébe.

A River-drukkerek azonban egy másik Saviolát kaptak vissza. 2001-ben 120 mérkőzéssel és 57 góllal a háta mögött búcsúzott, és szerződött a Barcelonához, az őszi szezonban azonban gyengén teljesített. Tizenhat meccsen kapott lehetőséget – tizenegyszer kezdőként, de csupán hármat játszott végig –, és egyetlen gólt sem sikerült szereznie a klub-vb-n döntőt játszó argentin együttesben.

„A szakmai stábbal való egyeztetést követően nehéz döntést hoztam meg – indokolt Saviola. – Nagy reményekkel tértem vissza a Riverhez, de van, amikor az álom nem teljesül. Ennek ellenére örülök, hogy ismét annak a klubnak a játékosa lehettem, amelytől nagyon sokat kaptam, és amelyet örökre a szívembe zártam. Köszönetemet fejezem ki a társaimnak, az edzőknek, a vezetőknek és persze a szurkolóknak.”

A 39-szeres válogatott Saviola több európai országban és klubban (Barcelona, Monaco, Sevilla, Real Madrid, Benfica, Málaga, Olympiakosz, Hellas Verona) megfordult, a legnagyobb kihívásnak számító két spanyol nagyklubnál azonban összességében csalódásként értékelhető a teljesítménye. Trófeákat azonban így is begyűjtött: spanyol Szuperkupát a Barcelonával (2006) és a Real Madriddal nyert (2008), utóbbival bajnokságot (2008) is. A Sevillával az UEFA-kupában (2006) diadalmaskodott, van portugál (2010) és görög (2014) bajnoki címe. Tavaly részese volt a Libertadores-kupában elért sikernek, a decemberi klub-vb-n viszont mindkét találkozójukon kispadozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik